Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Szeptember 28. 10:57, szerda | Bulvár

Puskás-Dallos Peti ezt reméli a 2042-es évtől

Puskás-Dallos Peti ezt reméli a 2042-es évtől

És valóban, nem elírás az évszám. Már most is akár húsz évre előre kell gondolkodnunk, ha élhető jövőt szeretnénk magunknak és gyermekeinknek. Pataki Ági egykori modell és filmproducer életébe a szelektív hulladékgyűjtés hozta el a nagy változást, és Puskás-Dallos Petihez hasonlóan ő is fontosnak tartja, hogy lehetőségeihez mérten edukáljon.

A GLAMOUR 2022-es Bookazine-ja a jövőt vizsgálja, és tudatosan kerüli a zero waste és a fenntarthatóság kifejezéseket, hiszen az előbbi gyakorlatilag nem létezik, a második pedig azt sugallja, hogy az, ami van, fenntartható. A címlapinterjúban Pataki Ági és green_of_daisy, azaz Bukovicsné Békefi Daisy go green nagykövet mesélnek arról, hogyan tesznek a Föld jövőjéért.

„A nagy dolgok, nagy mondatok helyett én az egyéni, tudatos tettekben hiszek. A mentsük meg a Földet mondat önmagában semmit nem jelent, ha nem társul hozzá cselekedet” – fejti ki Pataki Ági, aki elárulta, számára a szemét szelektív gyűjtése hozta el a változást. „Ma már legalább ott tartunk, hogy tudjuk, mire való és miért jó, és tényleg egyéni felelősség, hogy megtesszük-e ezeket a lépéseket. Az életemben az volt nagy fordulópont, amikor ezt megértettem.”

Ági azt is elmondta, hogy egyáltalán nem híve az őrült vásárlásnak. Jobban megmozgatja egy több évtizeddel ezelőtt viselt ruha, aminek van némi plusz érzelmi töltése. Daisy szekrényében is ott lapulnak az örökölt ruhadarabok is. A népszerű TikToker úgy látja, pont a fiatalok a befogadóbbak, jobban felfigyelnek egy-egy a tudatos életmódot hirdető közösségi média-oldalra. „Ez a felület a kikapcsolódást jelenti nekik, ha jól csinálod a tartalmat, szép lassan nyitottá válnak, és befogadják a fontos mondanivalókat.”

A Bookazine-ban egy páros oldalon magyar hírességek üzennek 2042-nek. Puskás-Dallos Peti arra hívja fel a figyelmet, hogy most alapozzuk meg, hogy milyen lesz az életünk húsz év múlva. Bízik benne, hogy addigra már sokkal könnyebben megy, hogy félre tudjuk tenni a személyes kényelmünket, mert tudjuk, hogy az élhető jövőhöz szükség van a mi hozzájárulásunkra is. „Egyelőre még aggódunk a jövőnk miatt, de jobban szeretnénk, ha más oldaná meg helyettünk ezt a problémát. A mostani hozzáállásunkat az jellemzi, hogy szeretnénk, ha kevesebb autó lenne a városban, és nem lennének dugók, de azt nem szeretnénk, ha éppen a mi autónkat vonnák ki a forgalomból. Abban bízom, hogy 2042-ben már sokkal tudatosabbak leszünk ilyen kérdésekben, nem várjuk el másoktól, hogy választ találjanak a problémáinkra, hanem a kezünkbe vesszük a sorsunkat és együtt cselekszünk az élhető jövőért” – írja az énekes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára