Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Február 19. 07:30, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Puskás a világbajnokságok álomcsapatában

Puskás a világbajnokságok álomcsapatában

Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója is bekerült az eddigi világbajnokságok álomcsapatába, amelyet az angol soccernet.com internetes szaklap állított össze.

A weboldalon olvasható szerdai cikkben megemlékeznek az 1953. november 25-én lejátszott Anglia-Magyarország barátságos mérkőzésről, amelyen a szigetországban Mágikus Magyaroknak elnevezett nemzeti együttes 6-3-ra diadalmaskodott. A szerző ugyancsak megemlíti az 1954-es vb-t, amelynek döntőjében Puskás sérülten lépett pályára, s bár így is gólt szerzett, az összecsapást végül az NSZK nyerte 3-2-re.

„Ugyan világbajnokságot soha nem nyert, Puskásra mégis mindenki úgy emlékszik, mint kiugróan tehetséges, labdabiztos, hihetetlenül gyors futballistára, akinek bal lábától rettegtek a kapusok" - fogalmaz az összeállítás készítője.

A vb-k legjobb 11 játékosa a soccernet.com szerint

Lev Jasin (kapus, Szovjetunió), Franz Beckenbauer (hátvéd, Németország), Zinedine Zidane (középpályás, Franciaország), Giuseppe Meazza (középpályás, Olaszország), Johann Cruyff (támadó középpályás, Hollandia), Diego Maradona (támadó középpályás, Argentína), Pelé (csatár, Brazília) Gerd Müller (csatár, Németország), Ronaldo (csatár, Brazília), Eusébio (csatár, Portugália), Puskás Ferenc (csatár, Magyarország).

(nb1.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:41, péntek | Sport

Ezüstérem a Fuglaui rallycross katlanban

Karalyos Marci az elmúlt hétvégén újra felöltötte a versenyoverálját, és nyolc kategóriatársával rajthoz állt a Fuglauban megrendezett Magyar Rallycross OB és Osztrák OB futamán.

2022. Június 30. 10:21, csütörtök | Sport

Megint pech!

Ismét nem volt szerencsés versenyünk a Rallyecross OB fuglaui fordulójában, mivel Benyó Máté Ford Supercarja olyan módon sérült az elődöntőben, hogy a döntőben nem tudott érdemben részt venni.

2022. Június 29. 20:08, szerda | Sport

Egy dobogó szépíti meg a Korda Racing ausztriai versenyhétvégéjét

Ahogy Pécsett, úgy az elmúlt hétvégén folytatódó 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokságon, az osztrák Fuglauban sem fogadta kegyeibe a sors a Korda Racing csapatát.

2022. Június 29. 07:43, szerda | Sport

Negyedszer is második!

Úgy látszik idén ez jut a Vincze Ferenc-Németh Gergely párosnak a Skoda Fabia R5-el a az ORB-ben, hiszen minden eddigi versenyen a második helyen értek célba.