Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Putyin is lerótta kegyeletét

Putyin is lerótta kegyeletét

Nem játszhatott az első fordulóban, ennek köszönheti életét az orosz Jaroszlavl-Lokomotiv jégkorongcsapatának játékosa, akinek a csapattársait szállító repülőgép szerdán zuhant le.

A katasztrófában 43-an, köztük az edző is meghalt. A játékosokat szombaton búcsúztatták. A szerencsétlenül járt klub elnöke bejelentette, hogy a csapat nem indul a következő bajnokságban.

Személyesen rótta le kegyeletét Vlagyimir Putyin a Jaroszlavl jégkorongcsapat stadionjában. A játékosokat szállító repülőgép szerdán zuhant le. Lényegében a teljes csapat odaveszett. A klubnak most egyetlen bevethető játékosa maradt: ő edzője utasítására egy ifjúsági mérkőzésen vett részt, míg csapattársai Moszkvába indultak a szerencsétlenül járt repülőn.

A klub fejenként 60 ezer eurót fizet a meghalt játékosok családtagjainak, az azonban kérdéses, hogyan folytatják a bajnokságot. Lehet, hogy más kluboktól kapnak egy-egy játékost, de elképzelhető, hogy kihagyják az idei szezont.

Gyászolnak Csehországban is, hiszen az orosz klubban három itteni idegenlégiós is játszott. A prágai repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a koporsókat. A tragédiában meghalt a csapat kanadai edzője, valamint egy lett, egy fehérorosz, egy szlovák és egy fehérorosz játékos is. (pr)

hírTV

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:16, csütörtök | Külföld

Három magyar cég került a Deloitte leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozások CE Fast 50 listájára

Az árbevétel alapján a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket díjazó Deloitte Central Europe 2022-es Technology Fast 50 programjára 16 közép-európai országból 400 pályázat érkezett, a rangsorba 3 magyar cég került be.

2022. December 07. 09:38, szerda | Külföld

Elon Musk rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat

Elon Musk amerikai üzletember rakétája viszi majd a világűrbe a magyar kisműholdat - közölte az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán.

2022. December 06. 16:53, kedd | Külföld

Kreml: tárgyalni csak a \"különleges hadművelet\" céljainak elérése után lehet

Oroszország kész a tartós békére, de a \"különleges hadművelet\" céljainak megvalósítása előtt nem lát esélyt a tárgyalásokra - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.