Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Február 23. 07:17, szerda | Belföld

Rábacsécsény – a helyi adóparadicsom

Rábacsécsény – a helyi adóparadicsom

Több mint 1,5 éve nincs iparűzési adó a Győr-Moson Sopron megyei településen. Túl kevés volt az ebből származó bevétel, ezért a helyi testület taktikát váltott. Mentességet ajánlott fel az odatelepülő vállalkozóknak. Meg is lett az


2009. július 1-től törölte el az iparűzési adót Rábacsécsény, amely jó döntésnek bizonyult. Kovács Teodóra, Rábacsécsény polgármestere (Fidesz-KDNP) az OrientPress Hírügynökségnek azt mondta, hogy korábban mindössze 1,5 – 2 millió forint közötti bevétele volt az önkormányzatnak az iparűzési adóból. 2008. novemberében vetette fel először a helyi képviselőtestület, hogy töröljék el az iparűzési adót, és ezzel próbáljanak cégeket csábítani a településre.

„2009. július 1-e óta nincs helyi iparűzési adó a településen, viszont a Rábacsécsényre betelepülő 8 szállítmányozási vállalkozó által idehozott gépjárműadó, már tavaly 11 millió forintos bevételt jelentett” – érzékeltette a változásokat a polgármester. Kovács Teodóra elmondása szerint olyan vállalkozókról van szó, akik helyi kötődésűek, főként szüleik révén.

A település a kommunális adót azért megtartotta. Ez 3000 Ft fő/év. Rábacsécsénynek már van elfogadott idei költségvetése. 87 millió 400 ezer forint a teljes költségvetési főösszeg, ebből 62 millió az állami normatíva, a fennmaradó 25 millió 400 ezer forint a működési és fejlesztési hiány. A deficit abból adódik, hogy van bent 5 pályázatuk, ennek az áfáját már viszont be kellett fizetniük. Azt viszont nem tudják, hogy megnyerik-e.

A település polgármestere azt is elmondta, hogy Rábacsécsényen van óvoda, bölcsőde, 8 osztályos iskola és szélessávú internet. Ritkaságszámba megy az is kistelepülésként, hogy teljesen közművesítve van.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.