Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 07. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rábacsécsény és Tápszentmiklós is nyer az iparűzési adó eltörlésén

Rábacsécsény és Tápszentmiklós is nyer az iparűzési adó eltörlésén

Úgy tűnik, bejött a Győr-Moson-Sopron megyei Tápszentmiklósnak, hogy ettől az évtől eltörölte az iparűzési adót. Mostanra annyi vállalkozás döntött úgy, hogy a településre helyezi át székhelyét és céges autói után ott fizeti a

Cégek tucatjai érdeklődnek Tápszentmiklóson, hogyan tehetik át székhelyüket a településre az iparűzési adó eltörlése után. Eddig hét vállalkozással állapodott meg az önkormányzat, amelyek autóik után ezentúl itt fizetik a gépjárműadót. Ezért éri meg a településnek, hogy lemond az évi 4 millió forint iparűzési adóról.
Kovács József polgármester elmondta, reményei szerint idén 20-30 vállalkozással tudnak megállapodni. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a cégeknek idővel plusz szolgáltatásokat is tudnak majd nyújtani, egyebek mellett pályázatfigyelő rendszer felállítását tervezik.

Míg Tápszentmiklóson még csak most számolgatják, mennyivel lesz több pénz az önkormányzat zsebében, Rábacsécsényben már tudják. Mióta másfél éve eltörölték az iparűzési adót, kétszer annyi cég székhelye van a településen. Autóik után tavaly 11 millió forint folyt be az önkormányzatnak, előtte a gépjármű és az iparűzési adó együttesen alig érte el az 5 milliót. Kovács Teodóra polgármester elmondta: a plusz bevételek is hozzájárultak ahhoz, hogy tavaly több száz méternyi járdát tudtak felújítani és az intézmények működésének egy részét is ezekből fedezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.