Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Február 18. 06:23, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rács mögé juttatta őket szenvedélyük

Rács mögé juttatta őket szenvedélyük

Fegyverkereskedelem közben ütöttek rajta a két férfin a rendőrök Szolnokon. Az ügy felgöngyölítése után összesen hat ember került rács mögé, akiknek szenvedélye volt a fegyvergyűjtés - értesült a HavariaPress.

Néhány napja, egy állampolgári bejelentést követően csaptak le a megyeszékhely rendőrei két férfira Szolnok egyik parkolójában. A férfiak autóiból egy gépkarabély, valamint számtalan éles lőszer és tár került elő. Az előállításukat követő kihallgatásokon a férfiak elmondták, hogy egy meghiúsult fegyvervásárlás miatt tartózkodtak a fenti helyen.

A vallomások alapján több szálon megindított nyomozás során Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, valamint Bács-Kiskun megyei helyszíneken tartottak házkutatásokat a nyomozók, s ezek során engedéllyel és engedély nélkül tartott fegyvereket, gránátokat, katonai pirotechnikai eszközöket, lőport, világháborús aknatestet, lőszereket foglaltak le.

Nyolc emberrel szemben indult az ügyben eljárás, közülük négyet az őrizetbe vételt követően azonnal előzetes letartóztatásba helyeztek, majd további két ember esetében is elrendelte az előzetes letartóztatást a Szolnoki Városi Bíróság.

Az eljárás eddigi adatai alapján a nyomozók megállapították, hogy a lőfegyvereket, lőszereket, lőfegyverdarabokat és egyéb tartozékokat gyűjtőszenvedélyből tartottak maguknál a gyanúsítottak, akiknél a házkutatások során összesen 52 darab fegyvert és 44899 darab lőszert találtak. A lefoglalt fegyvereket szakértők vizsgálják, hogy megállapítsák, ha megtörtént, megfelelően történt-e hatástalanításuk. A gyanúsítottakkal szemben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt folyik az eljárás.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.