Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 18. 06:23, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rács mögé juttatta őket szenvedélyük

Rács mögé juttatta őket szenvedélyük

Fegyverkereskedelem közben ütöttek rajta a két férfin a rendőrök Szolnokon. Az ügy felgöngyölítése után összesen hat ember került rács mögé, akiknek szenvedélye volt a fegyvergyűjtés - értesült a HavariaPress.

Néhány napja, egy állampolgári bejelentést követően csaptak le a megyeszékhely rendőrei két férfira Szolnok egyik parkolójában. A férfiak autóiból egy gépkarabély, valamint számtalan éles lőszer és tár került elő. Az előállításukat követő kihallgatásokon a férfiak elmondták, hogy egy meghiúsult fegyvervásárlás miatt tartózkodtak a fenti helyen.

A vallomások alapján több szálon megindított nyomozás során Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, valamint Bács-Kiskun megyei helyszíneken tartottak házkutatásokat a nyomozók, s ezek során engedéllyel és engedély nélkül tartott fegyvereket, gránátokat, katonai pirotechnikai eszközöket, lőport, világháborús aknatestet, lőszereket foglaltak le.

Nyolc emberrel szemben indult az ügyben eljárás, közülük négyet az őrizetbe vételt követően azonnal előzetes letartóztatásba helyeztek, majd további két ember esetében is elrendelte az előzetes letartóztatást a Szolnoki Városi Bíróság.

Az eljárás eddigi adatai alapján a nyomozók megállapították, hogy a lőfegyvereket, lőszereket, lőfegyverdarabokat és egyéb tartozékokat gyűjtőszenvedélyből tartottak maguknál a gyanúsítottak, akiknél a házkutatások során összesen 52 darab fegyvert és 44899 darab lőszert találtak. A lefoglalt fegyvereket szakértők vizsgálják, hogy megállapítsák, ha megtörtént, megfelelően történt-e hatástalanításuk. A gyanúsítottakkal szemben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt folyik az eljárás.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.