Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2024. Szeptember 13. 08:15, péntek | Helyi

Radnóti emlékmenet indul Abdára

Radnóti emlékmenet indul Abdára

Ötödik alkalommal hívják a Radnóti emlékmenetre a Kárpát-medence iskoláinak diákjait, pedagógusait, és minden érdeklődőt a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumhoz

Az abdai emlékhelyre zarándokolhatnak el a megemlékezők. Az esemény szombaton lesz, csütörtökön Pannonhalmán tartottak Radnóti-estet.

Idén nyolcvan éve annak, hogy a holokauszt Magyarországot is elérte és több százezer ártatlan embert öltek meg pusztán származása miatt. Radnóti Miklós költő haláláig tartó erőltetett menet útját több emlékhely is jelzi: a legfontosabb az abdai, amit halála helyszínén, a Rábca-parton állítottak fel. Szintén szimbolikus Pannonhalma, ahol utolsó éjszakáját töltötte sorstársaival a költő.

Szombaton a Kazinczy Ferenc Gimnáziumnál az Eötvös parkban találkozhatnak az iskolák diákjai, pedagógusai, de minden érdeklődőt várnak a szervezők az emlékmenetre. Az ötödik ilyen vers-zarándoklat fél 12-kor indul és körülbelül délután 3 óráig tart. Az iskolánál verseket és köszöntő gondolatokat hallhatunk és délben indul a menet Abdára, ahol fél 3-kor kerül sok a megemlékezésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 09:16, péntek | Helyi

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó arról írt bejegyzésében, hogy a média a Deutschkreutzhoz közeli Vitnyéden menekülttáborról kialakításáról számolt be

2024. Szeptember 27. 08:10, péntek | Helyi

Óriási tömeg ünnepelt együtt az ETO Park Szolgáltató & Élményközpontban

2024. szeptember 20-án több ezer ember részvételével zajlott az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont Grand Opening rendezvénye, melyen a résztvevők együtt ünnepelték meg az Élményközpont teljes megújulását.

2024. Szeptember 27. 07:13, péntek | Helyi

Hol folytatják az eddigi városvezetők?

Az utolsó közgyűlést követően biztosan változni fog a városvezetés. Számba vettük, hogy a polgármesterről, illetve az alpolgármesterekről mit lehet tudni a folytatást illetően.

2024. Szeptember 26. 09:16, csütörtök | Helyi

Árvíz után: óriási kár a faanyagban és a vadállományban

Az elmúlt napok, hetek eseményeit meghatározta a többhetes kánikula után érkező Borisz ciklon, majd a nyomában járó árhullám. Akár többezer köbméter faanyagot is elvihetett az ár a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területéről.