Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Július 02. 14:45, péntek | Sport
Forrás: HírTV

Rajtol Európa leghosszabb távú tókerülő versenye

Rajtol Európa leghosszabb távú tókerülő versenye

Várhatóan több mint hétszázötven hajóval legalább háromezer ötszáz versenyző indul az idei, immár 42. Kékszalag Nagydíjon. Július 2-án reggel kilenc órakor startol majd Európa legidősebb és leghosszabb tókerülő versenye, és a legg


Július 2-án indul majd a több mint hétszázötven hajó a Balatonfüred és Zamárdi közé kifeszített képzeletbeli rajtvonaltól, hogy részt vegyen Európa leghosszabb tókerülő versenyén: Balatonfüredről Balatonkenesére, Siófokra, Tihanyba majd vissza ismét Balatonkenesére végül Balatonfüredre érkeznek a versenyzők. A leggyorsabb indulók valószínűleg még aznap célba érnek a kora esti órákban, de lesznek, akik csak vasárnap fejezik be a versenyt. Vasárnap délben hirdetnek eredményt. A www.kekszalag.hu internetes oldalon élőben közvetítik a megmérettetést.

A tókerülő versenyt 1934-ben rendezték meg először, eleinte minden páros évben tartották meg, majd a háború idején kimaradt néhány. A mostani már a 42. a sorban, így ez Európa legidősebb tókerülő versenye.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kékpántlika nevű ifjúsági tókerülő versenyt. Itt rövidebb távot kell teljesíteniük az indulóknak: Balatonfüred, Tihany, a Hajógyári-öböl és ismét Balatonfüred útvonalon hajóznak majd.

Számos kísérőprogram lesz, egyebek mellett légibemutatót is rendeznek.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

2024. Június 14. 07:28, péntek | Sport

Pascal Jansen a Ferencváros új vezetőedzője

Pascal Jansen lett a labdarúgó NB I-ben bajnok Ferencváros új vezetőedzője.

2024. Június 13. 20:37, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Dobogóra akarunk állni a Mitropa Clubban

Villáminterjú Csabival a verseny előtt épp egy nappal.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.