Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 31. 18:46, csütörtök | Bulvár

Rajzfilm készül az Aranycsapat kapitányáról Puskás Ferencről

Rajzfilm készül az Aranycsapat kapitányáról Puskás Ferencről

A Magyar Média Mecenatúra Program animációs filmek gyártásának támogatására tavaly meghirdetett Macskássy Gyula-pályázatának harmadik fordulójában hét alkotónak összesen 56,9 millió forintot ítélt oda a Médiatanács.

A magyar bajnokokról szóló Cserebogarak folytatásában B. Nagy Ervin a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lacit és az ökölvívást elevenítheti meg digitális rajzanimációs technikával, míg Gellár Csaba a Puskás Öcsi és barátai nyitórészében a gyermekeknek is példaként szolgáló világhírű magyar futballista életének első, rongylabdás éveit idézheti meg - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Új epizódot készíthet Mark Twain regénye nyomán Gyulai Líviusz Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatához, melyben egy 19. századból érkező amerikai megkísérli modernizálni a kerekasztal lovagjainak kora középkori Angliáját. Folytatódhat Miklósy Zoltán Szőrmók Ovija Lola mindenkit megtisztító különleges találmányával, míg Rófusz Ferenc a Hoppi mesék-sorozat új évadának második részében egy thaiföldi virágzó tóhoz invitálhatja a legkisebbeket.

Tamás Zsuzsa azonos című mesekönyve alapján készíti majd el a Macskakirálylány című új minisorozat első részét Tamás Iván abból a történetből, amelyben a magát belülről elvarázsoltnak érző Bánatos királyfi életébe váratlanul egy macska toppan be. Gelley Bálint Farkas a papírkivágásos Átjáró Másvárosba-sorozathoz rendezhet Magyar Andrea könyve nyomán új epizódot Döbrögi címmel.

Forrás: origo.hu

Főkép: hungarikum.hu

Kép: S&G and Barratts/EMPICS Sport/S&G and Barratts/EMPICS Sport/Barratts

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.