Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 07. 15:55, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Rajzpályázat győri fiataloknak

Rajzpályázat győri fiataloknak

Rajzpályázatot hirdetett győri fiataloknak a Szinflex Plus Kft. és az Electro-Coord Magyarország Kft. a használt fényforrások begyűjtésének népszerűsítésére. A kiíráshoz elsőként Speciális Szakiskola, a Radó Tibor valamint a Szent-Gy

A környezettudatos magatartásra nevelés egyik legfontosabb célcsoportja a fiatalok közössége - mondta a rajzpályázat meghirdetéséről szóló tájékoztatón Sárközi Imre, a Szinflex ügyvezető igazgatója. A fényforrások begyűjtésével jelentősen csökkenthető a környezet terhelése, s ebben sokat segíthet a diákok és szüleik tudatos magatartása.

A rajzpályázat inspirálói ezek a szimbolikus figurák, melyek felkeresik az akcióban résztvevő iskolákat. A gyerekeknek a fényforrások begyűjtésével kapcsolatosan megszülető rajzait zsűri értékeli, melynek egyik tagja Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze.

Győrben már tíz éve megkezdődött a hulladék szelektív gyűjtése, s amint azt Simon Róbert alpolgármester elmondta, az izzók befogadására szolgáló edények kihelyezése ennek hasznos kiegészítése. Ezek megtalálhatóak a város forgalmas üzletközpontjaiban, elektronikai boltokban, így a használt fényforrásoktól itt mindenki környezetbarát módon megszabadulhat. A rajzpályázat eredményét pénteken hirdetik ki, a legügyesebb diákok értékes nyereményeket kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.