Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2017. December 29. 12:42, péntek | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre

Rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre

Három rakétát lőttek ki a Gázai övezetből a szomszédos izraeli területekre péntek délelőtt. Az egyik becsapódott, kettőt viszont elfogott a Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer

- jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. A Gázából indított három rakétából kettőt kilőttek a levegőben a Vaskupola rakétái, de az egyik palesztin rakéta belecsapódott egy épületbe, anyagi károkat okozva.

Az incidens idején éppen emlékünnepséget tartottak az egyik Gáza melletti településen Oron Shaul, a legutóbbi gázai háborúban elesett egyik katona emlékére, aki ezen a napon lett volna 24 éves.

A szabadtéren rendezett megemlékezésen jelen volt az izraeli hadsereg számos főtisztje és több vezető politikus, köztük Avi Gabai, a Munkapárt elnöke. A résztvevők a riasztás hallatán fedezéket kerestek, vagy a földön fekve próbálták védeni magukat.

Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő december 6-i kijelentése óta harminc rakétát lőttek ki Izraelre Gázából, felük még az övezetben ért földet. A rakétatámadásokra az izraeli hadsereg ellencsapásokkal válaszolt.

Címkék: gáza, izrael, rakéta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra