Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 14. 07:11, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Rákot okozhat a körömlakk?

Rákot okozhat a körömlakk?

Egy amerikai tanulmány rámutatott, hogy a legtöbb körömlakk veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz, amely hosszú távon akár rákot is okozhat.

A toxikus anyagokat vizsgáló kaliforniai szakemberek szerint ezek a vegyi anyagok hosszú távon rákot és születési rendellenességeket okozhatnak. Ráadásul szerintük a legnagyobb probléma, hogy a gyártó cégek nem sorolják fel az összetevő vegyi anyagokat a körömlakk cimkéjén.

A tisztviselők leginkább a műkörmös szalonban dolgozók egészsége miatt aggódnak, hiszen ők napi több órán keresztül szívják be ezeket a káros anyagokat – írja a GatesChiliPost.com.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba