Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2018. Március 26. 14:15, hétfő | Külföld

Rálőttek egy magyar buszsofőrre a holland fővárosban

Rálőttek egy magyar buszsofőrre a holland fővárosban

Nem sokon múlt, hogy megöljenek Amszterdamban egy magyar buszsofőrt, aki 33 utast szállított. – írja a Bors.

A magyar buszsofőr egy dél-koreai turistacsoportot fuvarozott a holland fővárosba egy német (frankfurti) rendszámú busszal, amikor péntek este a megadott szállodához ért.

"Egy autó állt meg körülbelül két méterrel mögöttünk. Láttam, hogy a vezetője matat a kesztyűtartóban, majd elővesz onnan valamit, és zsebre dugott kézzel elindul felém." – elevenítette fel a történteket a Borsnak a neve elhallgatását kérő buszsofőr.
"Mondott valamit, de én le se húztam az ablakot. Ekkor előkapott egy fegyvert, és a fejemre célzott. Elsőre a pisztoly nem sült el, másodjára viszont mellmagasságban kilőtt egy golyót. Az centikre került el, a bal ablaküvegen keresztül a műszerfalba fúródott." – folytatta tovább a történetet a magyar sofőr.

Sikerült feljegyezni a tettes kocsijának rendszámát, a dél-koreai idegenvezető pedig egy okostelefonos alkalmazás segítségével kiderítette, hogy az autó egy marokkói állampolgárságú férfihoz tartozik. A rendőrök nemsokára kiérkeztek a helyszínre.

"Nagy volt a riadalom, nagyot szólt a lövés, de szerencsére megúsztuk ép bőrrel." – tette hozzá a vezető.

Forrás: origo.hu

Kép: dentons.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 14:04, kedd | Külföld

Titokzatos űreszközt állított pályára Kína

Miközben növekszenek a feszültségek Kína, az Egyesült Államok és Tajvan között, egy kínai hordozórakéta titkos céllal pályára állított egy titkos, újra felhasználható űreszközt - írta hétfőn a Futura francia portál.

2022. Augusztus 09. 12:02, kedd | Külföld

A horvát busztragédia sofőrje nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn.

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

2022. Augusztus 09. 06:00, kedd | Külföld

Két hete pusztít erdőtűz egy németországi nemzeti parkban

Két hete pusztít erődtűz Németország keleti részén egy nemzeti parkban, a hatóságok hétfői adatai szerint még legalább egy hétig tart a védekezés.