Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Július 19. 05:00, szerda | Sport
Forrás: mti

Rasszista és szexista bekiabálások miatt felfüggesztett stadionbezárást kapott az Újpest

Rasszista és szexista bekiabálások miatt felfüggesztett stadionbezárást kapott az Újpest

Szurkolóinak megbotránkoztató viselkedése miatt felfüggesztett stadionbezárással büntette az Újpest FC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az új idényben minden csapat "tiszta lappal" indult, az újpesti szurkolók paksi magatartása után a testületnek mégis kiemelkedően szigorú büntetésről kellett határoznia, ugyanis "szinte folyamatosan elfogadhatatlan, minősíthetetlen stílusban, részben rasszista vagy szexista módon nyilvánultak meg".

"Noha az MLSZ keresi annak módját, hogy a túlságosan szigorúnak tartott szabályozás helyett megengedőbb gyakorlatot vezessen be a szurkolók rigmusaival kapcsolatban, az újpesti drukkerek viselkedéséhez hasonló magatartás elfogadhatatlan" - áll a beszámolóban.

Az MLSZ hangsúlyozza, nem avatkozik bele egy klub és a szurkolók kapcsolatrendszerébe, egyik fél mellett sem foglal állást, de a bizottságnak az európai szövetség (UEFA) gyakorlatában is a legszigorúbb elbírálás alá eső rasszista, antiszemita, szexista rigmusok hallatán nincs más lehetősége, mint a felfüggesztett stadionbezárás.

A jogerőre emelkedés után, újabb szurkolói fegyelmi vétség esetén zárt kapus mérkőzés megrendezésére kötelezik az Újpest FC-t, amelyre 500 ezer forintos pénzbüntetést is kiróttak. A rasszizmus esetén kiszabható legsúlyosabb pénzbüntetés 10 millió forint.

"A szurkolóknak lehet véleményük a klubjukról, a szövetségről, a játékvezetőkről, és ennek hangot is adhatnak rigmusokban vagy akár drapériákon - mint ahogyan erre is volt példa Pakson -, de a véleményeknek a szabályok, a fair play és az általános erkölcs elfogadott keretein belül kell maradniuk" - szögezi le az MLSZ.

Mindezek mellett a fegyelmi testület a DVTK-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása miatt 50 ezer, a DVSC-t szurkolóinak megbotránkoztató magatartása és pirotechnika használata miatt 100 ezer forintra büntette. A Mezőkövesd kiállított játékosát, Tóth Bencét egy mérkőzéstől tiltotta el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.