Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 11. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Rasszista felirat éktelenkedett a nagypostán

Rasszista felirat éktelenkedett a nagypostán

Rasszista feliratot tartalmazó matricát ragasztottak ismeretlenek a szegedi nagyposta egyik bejáratára. A felirat miatt a posta feljelentést tett, a rendőrség közösség elleni izgatás miatt soron kívül büntetőeljárást indított. A zöld sz

„Két főnél nagyobb kisebbségi csoport belépését rablótámadásnak tekintjük” - ezzel a felirattal ragasztott valaki egy matricát a posta szegedi központi épületének egyik bejáratára. A nyomaték kedvéért még egy pisztolyt is nyomtattak a felirat alá. Sokan észre sem vették a matricát, többen azonban felháborítónak tartják.

A feliratot zöld matricára nyomtatták, a posta hirdetményei is hasonló színűek, ezért többen azt gondolták, a diszkriminatív, rasszista feliratot a Magyar Posta Zrt. hivatalosan tette ki a bejárati ajtóra.

Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője hétfőn elmondta: semmi köze nincs ehhez a Magyar Postának, a posta teljes mértékben elhatárolódik az ilyen típusú cselekedetektől.

A Magyar Posta Zrt. feljelentést tett a matrica miatt a rendőrségen. A nyomozók közösség elleni izgatás miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A matricát lefotózták és eltávolították.

Megpróbálunk róla rögzíteni ujjlenyomatot és egyéb dolgokat, amelyek felhasználhatóak a bizonyítás során, és megpróbáljuk az elkövetőt felkutatni - mondta Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A postán belül található plakátokat, hirdetményeket minden nap nyitás előtt ellenőrzik a dolgozók, ugyanígy ellenőrizniük kell a bejáratokat és a külső homlokzatokat is. Ezért azt gyanítják, hogy a matricát nyitás után ragaszthatta valaki bejárati ajtó üvegére.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk