Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2011. Január 11. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Rasszista felirat éktelenkedett a nagypostán

Rasszista felirat éktelenkedett a nagypostán

Rasszista feliratot tartalmazó matricát ragasztottak ismeretlenek a szegedi nagyposta egyik bejáratára. A felirat miatt a posta feljelentést tett, a rendőrség közösség elleni izgatás miatt soron kívül büntetőeljárást indított. A zöld sz

„Két főnél nagyobb kisebbségi csoport belépését rablótámadásnak tekintjük” - ezzel a felirattal ragasztott valaki egy matricát a posta szegedi központi épületének egyik bejáratára. A nyomaték kedvéért még egy pisztolyt is nyomtattak a felirat alá. Sokan észre sem vették a matricát, többen azonban felháborítónak tartják.

A feliratot zöld matricára nyomtatták, a posta hirdetményei is hasonló színűek, ezért többen azt gondolták, a diszkriminatív, rasszista feliratot a Magyar Posta Zrt. hivatalosan tette ki a bejárati ajtóra.

Hüse Marianna, a Magyar Posta Zrt. szóvivője hétfőn elmondta: semmi köze nincs ehhez a Magyar Postának, a posta teljes mértékben elhatárolódik az ilyen típusú cselekedetektől.

A Magyar Posta Zrt. feljelentést tett a matrica miatt a rendőrségen. A nyomozók közösség elleni izgatás miatt indítottak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A matricát lefotózták és eltávolították.

Megpróbálunk róla rögzíteni ujjlenyomatot és egyéb dolgokat, amelyek felhasználhatóak a bizonyítás során, és megpróbáljuk az elkövetőt felkutatni - mondta Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A postán belül található plakátokat, hirdetményeket minden nap nyitás előtt ellenőrzik a dolgozók, ugyanígy ellenőrizniük kell a bejáratokat és a külső homlokzatokat is. Ezért azt gyanítják, hogy a matricát nyitás után ragaszthatta valaki bejárati ajtó üvegére.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.

2024. Július 29. 08:09, hétfő | Belföld

Indul a Digitális Állampolgárság Program

Indul a Digitális Állampolgárság Program, ősztől egyre több ügyet lehet mobiltelefonról intézni, s már lehet előregisztrálni a kormányablakokban

2024. Július 29. 08:08, hétfő | Belföld

Zömében derült, napos idő várható a héten

A héten derült, napos idő várható, csütörtöktől zivatarok is érkezhetnek - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül