Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 29. 07:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Razzia a pókerklubban: kik a gyanúsítottak?

Razzia a pókerklubban: kik a gyanúsítottak?

A Hír Televízió értesülése szerint a tulajdonost és a teremfőnököt hallgatta ki gyanúsítottként a rendőrség az egyik budapesti pókerklubban tartott összehangolt hatósági razzia után.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálya tiltott szerencsejáték szervezésének gyanújával indított ellenük büntetőeljárást. Ez az a klub, amely kedvezményeket kínálva működik együtt a Független Rendőr Szakszervezettel.

A teremnek nincs engedélye szerencsejáték szervezésére, de a tulajdonos a napokban azt állította a sajtóban, hogy nem is pénzben játszanak. Szavaira a péntek esti razzia rácáfol, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a klubban több tucatnyi asztalon kártyáztak készpénzben.

A rendőrök több tucatnyi embert hallgattak ki tanúként, de azt a BRFK nem hajlandó elárulni, hogy volt-e közöttük egyenruhás.

- A lezajlott akció során csaknem 40 asztalon zajlott készpénzes, illetve versenyi rendszerű póker. A NAV munkatársai természetesen lefoglalták az összes pókerasztalt, a több bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat, emellett foglalkoztatotti, információtechnológiai és jövedéki ellenőrzést is tartottak. Az átfogó ellenőrzésre korábbi adóhatósági feljelentés alapján került sor rendőrhatósági nyomozás keretében - mondta a Hír Televíziónak Burillák Attila NAV-szóvivő.

Felmondják az együttműködést

A péntek esti razzia után a Független Rendőr Szakszervezet felmondja az együttműködést a pókerklubbal. A terem egyébként visszaesőnek számít, a korábbi ellenőrzés után tízmillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

- Számtalan ilyen megállapodásunk és szerződésünk van több száz céggel, viszont a pénteken történtek miatt szakszervezetünk úgy dönt, hogy a jövő héten ezt a szerződést felül fogja vizsgálni, és valószínűleg meg fogja szüntetni - jelentette ki a hírTV-nek Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:57, hétfő | Kék hírek

Sophos: tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

Az adathalászat volt a magyar vállalatok elleni zsarolóvírus-támadások leggyakoribb forrása 2023-ban; tavaly minden ötödik magyar vállalatot megtámadtak zsarolóprogrammal

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.