Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 01. 22:51, szombat | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/koponyeg.hu/idokep.hu

Reggel már fehér decemberre ébredhetünk

Reggel már fehér decemberre ébredhetünk

A meteorológiai előrejelzések és a szomszéd néni fájós bal térde szerint holnap reggelre Győrben is havazni fog. Hóembernyi mennyiségre nem kell számítani.

Péntekre várták, vasárnap lett belőle. Úgy tűnik, a tavaszias, néhol nyárias időjárást hirtelen váltja fel a tél.

Ahogy a köpönyeg.hu írja: "Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és átmeneti megszakításokkal több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék: északnyugaton, nyugaton és a hegyekben hó, máshol havas eső, eső. Délutántól megerősödik a szél".

A szomszéd néni fájdalmaira is van orvosmeteorológiai magyarázat, az időkép.hu szerint: "vasárnap kettős fronthatás várható, délelőtt gyenge melegfronti, majd délután gyenge hidegfronti hatás lesz a jellemző. Szívproblémák, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek. Délen és keleten a melegfronti hatás miatt migrénes fejfájás előfordulhat. A hideg miatt ízületeink sajoghatnak. Kora estétől a Dunántúlon a szeles idő miatt fejfájás, ingerültség teheti kellemetlenebbé az esténket".

Fokozottan kell ilyenkor figyelni a folyadékbevitelre, mivel a hideg miatt nem érezzük magunkat annyira szomjasnak. Érdemes próbára tenni fejfájás esetén egy pohár tiszta vizet, pirula nélkül is hatásos! Ingerültség esetén jót tesz a sport, az aktív kikapcsolódás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?