Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 07. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Reggel eljutottak a kezelésre, délután már nem volt betegszállító

Reggel eljutottak a kezelésre, délután már nem volt betegszállító

Több kórházban is azzal szembesültek a páciensek Kelet-Magyarországon, hogy noha reggel még elvitte őket kezelésre a betegszállító, délután már nem ment értük. A szállítócég csődbe ment, ezért átmenetileg mentőautókkal kellett fu

Csődbe ment az egyik nagy hazai betegszállító vállalkozás, amelyik Szolnok térségéből vitte a betegeket a környék egészségügyi intézményeibe. Kedd reggel még eljuttatta őket a kezelésekre, de délután már nem ment értük. Több helyen órákig nem lehetett tudni, hogy a páciensek hogyan jutnak majd haza. Kérdés volt az is, hogy másnap, azaz szerdán a halaszthatatlan kezelésekre – például műveseellátásra – szorulók miként érik majd el a dialízisállomásokat.

Végül az a megoldás született, hogy átmenetileg az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőautókkal szállítja a betegeket. Az OMSZ nemrég kinevezett főigazgatója, Mártai István a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: kedden és szerdán segítséget nyújtottak a nehéz helyzetben lévő térségnek, de tartósan nem tudnak közreműködni a betegek szállításában, hiszen ilyen tevékenységet már évek óta nem végez a szolgálat.

(MNO)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.