Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 16. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: orientpress

Reggelizzen bőségesen, ha fogyni akar!

Reggelizzen bőségesen, ha fogyni akar!

Talán ismerősen hangzik, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ráadásul most még egy ok, hogy ne hagyja ki: egy új kutatás szerint azok, akik a teljes napi kalóriafogyasztásuk felét beviszik reggel, hatékonyabban fogynak - írja a Fox News.

Egy 12 hetes vizsgálatba 74 nőt vontak be, akik azonos mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsírt fogyasztottak, naponta 1400 kalóriában. Az egyik csoport 700 kalóriát evett - beleértve csokoládés szeletet is - reggelire, 500 kalóriát ebédre és 200 kalóriát vacsorára. A másik csoport 200 kalóriát evett reggelire, 500 kalóriát ebédre és végül 700-at vacsorára.

A kutatás végére a magas kalóriatartalmú reggelis csoport tagjai 2,5-szer annyit fogytak, mint azok, akik inkább vacsorára ettek többet. Ráadásul, ami az egészségügyi állapotukat illeti: alacsonyabb volt a 'rossz' és magasabb a 'jó' kalóriaszintjük, nem beszélve arról, hogy jobb volt az inzulin érzékenységük is. Sőt mi több, a csoport résztvevői kevésbé érezték magukat éhesnek és elégedettebbek is voltak önmagukkal.

Mindennek oka, hogy az anyagcsere a nap elején működik a legjobban. Azonban ez nem azt jelenti, hogy bármit megehetne reggelire: fogyasszon fehérjében - tojás, hús, joghurt - gazdag ételeket, amivel hatékonyan csökkentheti étvágyát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.