Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. December 07. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Ponty Zita

Regionális állampolgári vitafórum Pelczné Gáll Ildikó EP-képviselővel

Regionális állampolgári vitafórum Pelczné Gáll Ildikó EP-képviselővel

Az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája a megyei Europe Direct irodával együttműködve a közelmúltban állampolgári vitafórumot szervezett Győrben, melynek vendége Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képvisel

A program keretében az EP-képviselő először diákokkal, majd gazdasági szakemberekkel és érdeklődő állampolgárokkal találkozott.

Csaknem 100 középiskolai és egyetemista diákkal találkozva Pelczné Gáll Ildikó kiemelte, hogy legyenek bátrak, képviseljék véleményüket: "Tudni kell a saját a véleményt képviselni, hiszen ez egy nagyon fontos képesség az életben" - tette hozzá. Az Európai Unióban is szükséges a céltudatos tevékenység és érdekképviselet a tagállamok részéről, ahogy arra az éppen most zajló uniós költségvetési tárgyalások is példaként szolgálnak.

A főként a gazdasági szereplőknek szóló fórumon Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének tagja, Méri Attila köszöntője után Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke bevezetőjében a kis- és középvállalkozások helyzetéről szólt, kiemelve a szektor támogatásának fontosságát.

Pelczné Gáll Ildikó vitaindító beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy nagy szükség lenne, hogy a vállalkozók, vállalkozások sokkal jobban tisztában legyenek a tevékenységüket szabályozó környezettel. A képviselő az Európai Unió gazdaságpolitikájának irányáról szólva elmondta, hogy az Európai Unió nem fogja megoldani a mi válságunkat. "Mi más pályán mozgunk, ezért önálló gazdaságpolitikát kell folytatnunk. Meg kell tanulnunk a saját érdekeink tudatos képviseletét, ezért fontos a tanulás is. Ehhez azonban olyan képzések kellenek, amelyeket később a gyakorlatban, a vállalkozói környezetben jól lehet hasznosítani"

A jövőt illetően Pelczné Gáll Ildikó kifejezte reményét arra vonatkozóan is, hogy tavasszal megszűnik a túlzott deficit eljárás hazánkkal szemben. Egyúttal rámutatott, hogy Magyarországnak jól kell tudni felhasználni az uniós forrásokat is. Helyzetbe kell hozni a vállalkozásokat, a magyar vállalkozóknak pedig erősíteniük kell az együttműködés képességét a környezetükkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.