Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2018. Augusztus 28. 08:09, kedd | Helyi

Rejtett kincsek az iskolakezdéshez

Rejtett kincsek az iskolakezdéshez

Azért, hogy ne úgy gondoljunk az iskolakezdésre, mint egy szörnyű rémálomra, érdemes apró kis különlegességeket beszerezni, melyekkel fel tudjuk dobni a tanévkezdést és persze az egész évet. Összeszedtünk néhány olyan praktikus dolgot, melyek alkalmasak lehetnek erre a célra.

Tanévtervező – lényegében egy határidőnaplóról van szó, amiben feljegyezhetünk minden az iskolával kapcsolatos teendőt, szüneteket, különórákat, a barátaink telefonszámát és fontos dátumokat. Dekorálhatjuk kedvünkre, sőt ha már augusztusban nekilátunk, akkor minden hónapnak lehet külön témája, amihez illeszkedve vezetjük majd a tanév során. Díszíthetjük matricákkal, amiknek különböző funkciókat is adhatunk, pl.: a virágos jelöli az ünnepeket, stb. Ezzel ráhangolódhatunk az iskolakezdésre, anélkül, hogy görcsölnénk rajta, játékosan vezet át a nyárból a dolgos iskolai napokba.

Sorkiemelők és színes jelölő cédulák – a színes sorkiemelők és színes kis lapocskák nagyon jó szolgálatot tehetnek jegyzetelés közben. Fontosságuk szerint különböző színekkel jelölhetjük a fontos részeket a leckék során, így válhat a tanulás örömmé, nem mellesleg, amíg dekoráljuk, jegyzeteinket közben észrevétlenül tanulunk, így még egy plusz pont a sorkiemelőknek. A színes kis lapokkal jelölhetjük a házi feladatokat, így amikor kinyitjuk a könyvet vagy a füzetet, rögtön megtaláljuk, mivel kell foglalkoznunk még. Itt is kitalálhatunk külön kis színkódokat, így egyszerűsítve és vidámmá téve a tanulást.

Színes vonalzók és csillogó filcek – nincs is jobb annál, mint amikor csillogó filcekkel írhatunk fel valamit a füzetbe. Ez egy olyan kincse lehet tolltartónknak, amit csak akkor veszünk elő, amikor valami nagyon különlegeset és fontosat akarunk lejegyezni. A színes vonalzóktól pedig, máris könnyebbnek és szórakoztatóbbnak tűnnek majd a matematikai példák. Fontos, csak akkor szerezzünk be ilyen taneszközöket, ha azokat nem tiltja az iskola házirendje.

Különleges füzettartók – már bevontuk minden füzetünket egy szép borítóval, hát itt az ideje, hogy egy hozzáillő füzettartó mappát is válasszunk, amiben sokkal könnyebben tárolhatóak majd, és így jobban átlátható lesz az iskolatáska is. Ha nem találunk olyat, ami igazán a kedvünkre való lenne, akkor vegyünk egy sima egyszerűt és dekoráljuk ki kedvünkre, még jobban is fogjuk szeretni a végén, hiszen megdolgoztunk érte. Ha tehetjük, válasszunk különböző méretűeket, így a kisebbekbe mehetnek a füzetek a nagyobba pedig a munkafüzetek, vagy a rajzlapok és elkészült rajzok.

Hibajavítók és speciális tintával író tollak – érdemes olyan hibajavítót választani, ami nem folyékony így nem kell várni amíg, megszárad. Ebből is választhatunk már különböző formájút és színűt (ami a hibajavító tartóját illeti). A speciális tinta lehet akár láthatatlan is, ami csak akkor látszik, ha UV fénnyel világítjuk meg. Nagyszerű szórakozás ezzel kis jegyzeteket és üzeneteket írni akár csak magunknak, akár a padtársunknak.

Ezzel a néhány kinccsel remélhetőleg mindenkinek sikerült meghoznunk a kedvét az iskolakezdéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 09:11, csütörtök | Helyi

Evezős OB: Győr lett az összesített magyar bajnok!

Múlt hét végén hírt adtunk arról, hogy elindultak a győri evezősök az OB-re. A folytatás nem akármilyen lett…

2024. Július 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Győrben fröccsel is lehet jótékonykodni

Különböző régiók boraiból készültek a fröccsök a Győri Rotary Fröccsnapokon.

2024. Július 25. 07:16, csütörtök | Helyi

Áll a bál Nagycenken, tiltakoznak az iskolaigazgató ellen

Kitört a botrány a nagycenki iskolában, ahol több mint 300 szülő petíciót írt alá annak érdekében, hogy ne nevezzék ki újabb öt évre az iskolaigazgató-nőt.

2024. Július 24. 09:12, szerda | Helyi

Az önkormányzat válaszolt Lázárnak, illetve Pintérnek

Hivatalosan elsőként a győri önkormányzat reagált a buszügyben, nem sokkal később viszont Szeles Szabolcs alpolgármester egy tévés riportban, Dézsi Csaba András pedig Facebook-posztban fejtette ki az álláspontját.