Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Április 12. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Varga Alexandra

Réka a gyermekkori kövérség ellen is küzd!

Réka a gyermekkori kövérség ellen is küzd!

Rubint Réka. Fitnessedző, az elhízás megelőzésének nagykövete, feleség és háromszoros édesanya. Ő sem neveli másképp a csemetéit, mégis tud valamit, amire sok édesanya nem igazán figyel oda. Nincs kóla, sem chips. Sem mozgás nélküli

- Semmi nasi, még egy kis csoki sem…?!

- Azért ez nem egészen így van. Mindenki azt képzeli a gyermekeim csakis salátán, gyümölcsön és csirkehúson élnek. Ez egyébként abszolút nem igaz. Laráék is imádják a sütit, az édességet, na és a ropogtatnivalókat.

- Imádják… De „bűnözhetnek is”?

- Naná! Annyi a különbség, hogy én finomított cukorból és teljes kiőrlésű lisztből sütök. Észre sem venni a különbséget, ráadásul jóval egészségesebb.

- A Szonda Ipsos kutatásai szerint minden második magyar gyermek túlsúlyos. Miért? Gének? A mozgás hiánya? Rossz táplálkozás?

- Nem igazán lehet a génekre fogni… A szülőknek be kell látniuk, hogy hatalmas probléma a gyermekkori kövérség. Az az édesanya, aki egészségtelen, nasiknak nevezett kalóriabombákkal zsírosítja el a gyermeke szívét, s teszi beteggé, semmivel sem különb annál, aki bántalmazza, ütlegeli a csemetét. Nincs gyerekháj! A kiskorban megszerzett zsírsejtek egész életen át megmaradnak, s felnőttként - akárcsak a férjem, Norbi - életük végéig súlyproblémával küzdenek .

- Mit kell tennie a szülőknek…? Megoldás a tiltás, vagy a mozgásra való kényszerítés?

- Semmiképpen. Inkább a példamutatás a fontos. A fotelből, sült burgonyát rágcsálva nem mondhatom, hogy „mozogj többet”, „ne egyél már annyi csokit”. Van egy kis futógép a nappalinkban. Ezt akkor használom, amikor az edzés idejére nincs kire hagynom a srácokat. Ilyenkor aztán a gyerekek nem hagynak nyugtot... a kis Norbi hátul próbál felkapaszkodni, Lara pedig elölről támad, majd az edzés egy közös játékba megy át. Észre sem veszik mennyit futnak, mozognak, s közben azt is látják, hogy én is mennyit teszek az egészségemért.

- Így kedvük is van „edzeni”.

- Abszolút, Lara egyébként is mozgékony, mostanság a futópadon sétálgat, közben nézi a kedvenc meséjét. Nem kényszerítem, mégis van hozzá kedve. Ez az én igazi diadalom…

- Győrbe érkezett az Alakreform turnéja. A rengeteg hölgy között felbukkant egy-egy lurkó is.

- Ez még több energiát ad, megerősít abban, hogy nem hiába való a munkám. Egy alkalommal, mikor aerobikórát tartottam, Lara megkérdezte, hogy feljöhet-e mellém a színpadra. Amikor elkezdett tornázni, az összes, addig a megőrzőben levő kisgyerek beállt. Ahogy nekünk sikerül az embereket a mozgásra inspirálni, úgy Lara is elérte ezt a kortársainál.

- Be sem fértek a terembe, végül a szabad ég alatt tartotta meg az óráját. A nagy sikerre való tekintettel lesz még egy alkalom a Rába-parti városban?

- Idén mindenképpen tervezünk még egy ehhez hasonló „város mozgató” programot. Azt pontosan nem tudom, hogy mikor, mivel szeptemberig nincs egy szabad hétvégénk. Egy biztos, visszatérek!

Címkék: rubint réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?