Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 15. 15:50, szerda | Helyi
Forrás: infogyor.hu

Rendbe tették a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyását

Rendbe tették a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyását

Az elmúlt évek területfejlesztései és beépítési viszonyai indokolttá tették, hogy a városrészek csapadékvíz-elvezetése kiemelt prioritásként szerepeljen a város fejlesztési programjában.

A négy településrészt érintő beruházás első elemeként a projekt kapcsán megvalósult a Gyirmót-Ménfőcsanak vízfolyás rekonstrukciója. A mintegy 3,5 km hosszú csatorna rekonstrukciós munkái során, megvalósult a mederben található, a lefolyási viszonyokat jelentősen rontó vízi növényzet eltávolítása, iszapkotrás, az elfajult mederszakaszok helyreállítása, valamint a meglévő műtárgyak felújítása és újak építése. A beavatkozás következtében javult a meder vízelvezető képessége, csökkent a meder gyors újranövényesedésének esélye, a kitermelt iszap helyére szabad tározó kapacitás került. A munkát a Kultúrmérnök Építőipari és Kereskedelmi Kft. végezte bruttó 50,3 millió forintos áron, melyből az Európai Uniós támogatás összege 42,7 millió forint, a fennmaradó részt az Önkormányzat önerőből finanszírozta.

Szabó Jenő, a terület önkormányzati képviselője az elvégzett munkálatokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, a vízfolyás rendbetételére nagy szükség volt, hiszen a korábbi nagy esőzések idején a csapadékvíz komoly gondokat okozott a területen. Az idei tavasz már bebizonyította, hogy a munka eredményes volt, hiszen a korábbi kritikus pontokon idén már nem jelentkezett a probléma. A fejlesztés ezért nagymértékben hozzájárul a városrész élhetőségének további javításához.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.