Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Március 13. 17:00, kedd | Helyi

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni "Váciban"

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni

A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói rendkívüli magyarórával kezdték a keddi tanítási napot, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

A Győri Nemzeti Színház két művésze Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán "tartották" az órát, amivel széppé varázsolták az iskola tanulóinak és tanárainak reggelét.

De "beszéljenek" a diákok...néhány vélemény a sok közül:


"Rendkívül érdekes volt, remekül összefoglalták március 15-e lényegét. Az előadás végén előadott plusz dal is nagyon jó hangulatot, löketet adott az egész műsornak. Többen dicsérték Frida néni és a "bácsi" hangját.
Többen írták, hogy végig lehetett a műsorra figyelni. Tetszett, hogy más irányból lett megközelítve, mint más előadás., így sokkal érdekesebb volt."

" Nekem minden tetszett! Érdekes volt és változatos, simán kezdeném minden nap így a sulit!! Mivel új volt így pláne érdekes, szerintem minden évben lehetne. A két előadónak meg hatalmas elismerés "

Többen írták, hogy a mai gyerekekre is gondoltak. " ... az előadás nagyon hasznos volt és érdekes, mert próbálták úgy előadni, hogy modernebb legyen és a diákok ne unják el magukat. Ez a rendezvény nagyon jó ötletnek bizonyult. Remélem jövőre is megrendezik és több ember is megismerheti a múltunkat."


"Számomra tökéletes volt, mert nem sima beszéd volt, hanem.zenei aláfestés, éneklés és a végén a rap . Tökéletesen lekötötte a figyelmünket. A másik... kreatív, nem untam el magam közbe. Aki figyelt. az sok dolgot is megtudott Petőfiről."

- idézte vissza a gyerekek szavait Pingiczer Gizella iskolaigazgató-helyettes, a Váci Mihály Általános Iskola történelemtanára.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép: Pingiczer Gizella


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?