Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 13. 17:00, kedd | Helyi

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni "Váciban"

Rendkívüli magyaróra a győrszentiváni

A győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói rendkívüli magyarórával kezdték a keddi tanítási napot, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

A Győri Nemzeti Színház két művésze Sík Frida és Venczel-Kovács Zoltán "tartották" az órát, amivel széppé varázsolták az iskola tanulóinak és tanárainak reggelét.

De "beszéljenek" a diákok...néhány vélemény a sok közül:


"Rendkívül érdekes volt, remekül összefoglalták március 15-e lényegét. Az előadás végén előadott plusz dal is nagyon jó hangulatot, löketet adott az egész műsornak. Többen dicsérték Frida néni és a "bácsi" hangját.
Többen írták, hogy végig lehetett a műsorra figyelni. Tetszett, hogy más irányból lett megközelítve, mint más előadás., így sokkal érdekesebb volt."

" Nekem minden tetszett! Érdekes volt és változatos, simán kezdeném minden nap így a sulit!! Mivel új volt így pláne érdekes, szerintem minden évben lehetne. A két előadónak meg hatalmas elismerés "

Többen írták, hogy a mai gyerekekre is gondoltak. " ... az előadás nagyon hasznos volt és érdekes, mert próbálták úgy előadni, hogy modernebb legyen és a diákok ne unják el magukat. Ez a rendezvény nagyon jó ötletnek bizonyult. Remélem jövőre is megrendezik és több ember is megismerheti a múltunkat."


"Számomra tökéletes volt, mert nem sima beszéd volt, hanem.zenei aláfestés, éneklés és a végén a rap . Tökéletesen lekötötte a figyelmünket. A másik... kreatív, nem untam el magam közbe. Aki figyelt. az sok dolgot is megtudott Petőfiről."

- idézte vissza a gyerekek szavait Pingiczer Gizella iskolaigazgató-helyettes, a Váci Mihály Általános Iskola történelemtanára.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép: Pingiczer Gizella


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.