Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Október 28. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák

Rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a sírkerteket,  a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák

Fokozott rendőri jelenlét várható a hétvégén a temetők környékén.

A rendőrség a polgárőrök és közterület felügyelők bevonásával kiemelt figyelmet fordít a gépjárműlopások és feltörések, a zseblopások és alkalmi lopások megelőzésére. Rendőrök és polgárőrök visszatérően ellenőrzik a sírkerteket, a parkolókat közterület felügyelők vigyázzák.

A jelentős forgalomnövekedéssel járó kellemetlenségek enyhítése érdekében a Győr nádorvárosi köztemetőnél 2011. október28-án, pénteken 14 órától november 01-jén, kedden 20 óráig rendőri forgalomirányítás segíti a közlekedőket.

A 83-as számú főúton a sírkertet látogató autósok parkolhatnak úgy az úttest mindkét oldalán, hogy a többi közlekedőt ne akadályozzák. Az A1-es autószalon ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az autósoknak október 29-től november 02-ig naponta 07– 20 óra közötti időszakban.

Várhatóan sokan igyekeznek a temetőkbe, hogy az emlékezés mécseseit meggyújtsák és leróják kegyeletüket. Nem minden ember érkezik hasonló céllal a temetőbe, a tolvajok és a gépkocsi feltörők ilyenkor sem tétlenkednek. Egy kis odafigyeléssel elkerülhető, hogy ezek a bűnözők ne zavarják meg az ünnep nyugalmát. Látható helyen ne hagyjanak értéket a leparkolt gépkocsijukban, járművüket ne felejtsék el lezárni. A GPS készüléket ne hagyják a kesztyűtartóban, azt vigyék magukkal. Annak tartóját se felejtsék a szélvédőn, mert csábító zsákmány ígéretével feleslegesen felhívhatja az elkövetők figyelmét. A kerékpárokat minden esetben a kijelölt tárolóban, megfelelő zárral zárják le. Táskát még kis időre sem hagyjanak felügyelet nélkül! Értékeik ne maradjanak őrizetlenül addig sem, ha a közeli kúthoz mennek friss vízért a virágoknak. Az sem tanácsos, hogy az áhítat perceiben a táskát a földre helyezik, mert egy fürge tolvaj azt felkapva elszaladhat vele.

Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor kérem, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es hívószámon!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.