Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Március 02. 13:54, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rendőrök szakították félbe az élet-halál harcot

Rendőrök szakították félbe az élet-halál harcot

Tiltott kutyaviadalt szakítottak félbe rendőrségi kommandósok egy fővárosi, XVII. kerületi ingatlanon. Két embert fogtak el a helyszínen, s két ebet sikerült megmenteniük a rendőröknek.

Vasárnap érkezett a bejelentés a rendőrséghez arról, hogy a XVII. kerületi Bélatelepi út egyik ingatlanán tiltott kutyaviadal folyik. A bevetési osztály helyszínre érkező munkatársai két román állampolgárságú férfit fogtak el, többen a közeli erdőn át próbáltak elmenekülni. A rendőrök végül őket is elfogták, összesen 14 embert állítottak így elő.

A kommandósok megérkezésekor éppen két kifejlett pitbull folytatott élet-halál harcot egymással. A súlyos sebesülésekből vérző ebeket a rendőrök szétválasztották, majd elszállították azokat a helyszínről. A rossz kondíciójú, sovány, legyengült állatok a NOÉ Állatotthon gondozásába kerültek, ahol mint tárgyi bizonyítékokat őrzik őket.

A helyszínen elfogott két külföldivel - egy 27, illetve egy 43 éves férfival - szemben büntetőeljárás indult tiltott állatviadal-szervezés bűntett gyanújával. A rendőrség őrizetbe vette őket, ahogy a kutyaviadalt szervező, a rendőrségen kedden önként jelentkező szervezőt is. Egy embert, a viadalnak helyet adó telek tulajdonosát még keresik a nyomozók.

12 ember gyanúsítottként került kihallgatásra, de az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. Két ember esetében kezdeményezte a rendőrség az előzetes letartóztatás elrendelését.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.