Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 02. 13:54, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Rendőrök szakították félbe az élet-halál harcot

Rendőrök szakították félbe az élet-halál harcot

Tiltott kutyaviadalt szakítottak félbe rendőrségi kommandósok egy fővárosi, XVII. kerületi ingatlanon. Két embert fogtak el a helyszínen, s két ebet sikerült megmenteniük a rendőröknek.

Vasárnap érkezett a bejelentés a rendőrséghez arról, hogy a XVII. kerületi Bélatelepi út egyik ingatlanán tiltott kutyaviadal folyik. A bevetési osztály helyszínre érkező munkatársai két román állampolgárságú férfit fogtak el, többen a közeli erdőn át próbáltak elmenekülni. A rendőrök végül őket is elfogták, összesen 14 embert állítottak így elő.

A kommandósok megérkezésekor éppen két kifejlett pitbull folytatott élet-halál harcot egymással. A súlyos sebesülésekből vérző ebeket a rendőrök szétválasztották, majd elszállították azokat a helyszínről. A rossz kondíciójú, sovány, legyengült állatok a NOÉ Állatotthon gondozásába kerültek, ahol mint tárgyi bizonyítékokat őrzik őket.

A helyszínen elfogott két külföldivel - egy 27, illetve egy 43 éves férfival - szemben büntetőeljárás indult tiltott állatviadal-szervezés bűntett gyanújával. A rendőrség őrizetbe vette őket, ahogy a kutyaviadalt szervező, a rendőrségen kedden önként jelentkező szervezőt is. Egy embert, a viadalnak helyet adó telek tulajdonosát még keresik a nyomozók.

12 ember gyanúsítottként került kihallgatásra, de az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. Két ember esetében kezdeményezte a rendőrség az előzetes letartóztatás elrendelését.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.