Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Július 20. 19:00, kedd | Belföld
Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

RENDŐRSÉGI TÁJÉKOZTATÓ - A 2010. évi Forma 1-es versennyel kapcsolatban

RENDŐRSÉGI TÁJÉKOZTATÓ - A 2010. évi Forma 1-es versennyel kapcsolatban

2010. július 29. és augusztus 1. között kerül megrendezésre a Forma 1 Magyar Nagydíj a Hungaroringen, melynek rendőri biztosítását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hajtja végre.
A biztosításban az elmúlt évekhez hasonló létszám

 

A sportrendezvényre nagy számban érkeznek hazai és külföldi látogatók egyaránt. Ez a település és a környék forgalmát erősen terheli. Éppen ezért kérjük a mogyoródi lakosokat, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el lakásukból, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.


A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben.
A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok. 

 

A rendezvény ideje alatt a következő, főbb forgalmirend-változásokra számíthatnak:

 

 Szilasligeten, a József Attila úton egészen a 3-as számú főútig kétirányú forgalom lesz érvényben, de a délutáni órákban (elsősorban szombaton és vasárnap) előfordulhat, hogy csak a versenypálya felől kifelé közlekedhetnek járműveikkel.

 

 Mogyoródon, a Gödöllői úton és a Dózsa György úton - amíg a forgalom engedi - szintén két irányú lesz a forgalom, viszont a Mázsa tértől a Dózsa György út irányába a délelőtti órákban csak a versenypálya felé, délután pedig csak onnan kifelé haladhat a forgalom.  (A versenypályára való gyors kijutást buszjáratok segítik!) A fenti utakra becsatlakozó utcákban forgalomszervezés nincs!

 

 A Kerek tó és a Hungaroring főbejárata közötti úton délelőtt egy irányba - csak a főbejárat felé -, délután pedig szintén egy irányba, a Kerek tó felé lehet majd közlekedni.

 

 Az M3-as autópálya 19.200 m/szelvényében lévő ideiglenes kihajtótól a Kerek tóhoz csak egy irányba, befelé lehet közlekedni. Pénteken, szombaton és vasárnap - a futamokat követően - az autópálya felhajtó felé Budapest irányába és az ideiglenes kihajtón keresztül - M3 autópálya Gödöllő csomóponton keresztül -M31- közlekedhetnek Budapest felé. Az előzetes tervek szerint az M31-es autóút a Forma 1 Magyar Nagydíj előtt átadásra kerül.

 

 A nagy vigalmi negyed és a Szilasligeti buszforduló között a forgalom mindvégig kétirányú lesz, viszont a Hungaroring főbejárata  és a Szilasligeti buszforduló között, a főbejárat felé (7-es és 6-os kapu felé) egy irányba haladhatnak gépjárműveikkel délután 15.00 óráig, ezt követően pedig a főbejárat irányába lesz egyirányú a forgalom.

 

 A versenyt követően a Super Gold belső parkolóból a 7-es kapu és a Hungaroring főbejárata között egy irányban (főbejárat felé) közlekedhetnek, valamint a 6/A kapun keresztül Kerepes-Szilasligeten át a 3-as főút irányába.

 

 A Mogyoród HÉV átjárótól a versenypálya felé, a 2-es kapuig a délelőtti órákban, a délután pedig kifelé szintén egy irányú lesz a forgalom.

 

 A versenyt követően a 8-as és 7-es kapu közötti Gratis 1 parkolóból Csömörön keresztül haladhatnak a főváros irányába.

 

A forgalom folyamatosságát minden érintett útszakaszon rendőri irányítással, tájékoztató táblákkal segíti a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

 


Javasoljuk, hogy gépkocsijukkal a kijelölt, őrzött parkolókban álljanak le, a bűncselekmények megelőzése céljából azokat minden esetben zárják be, az utastérben értékes tárgyakat, iratokat ne hagyjanak.

 

2010. július 29. és augusztus 1. között (hétfő reggelig) a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs üzemel, melynek elérhetőségeit a http://www.police.hu/ oldalon a későbbiekben tesszük közzé.

 

A versennyel, jegyvásárlással kapcsolatban további információk a http://www.forma1club.hu/ és a http://www.gptiketshop.com/ oldalakon érhetők el.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.