Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Április 03. 10:10, kedd | Belföld

Reneszánszát éli a falusi turizmus

Reneszánszát éli a falusi turizmus

Szerencsére egyre többen felismerik a régiók eldugottabb településeinek szépségeit.

Ennek apropóján a pihenni vágyóknak és a szállásadóknak is szólt a Győr+ Estében az a beszélgetés, amelynek vendége Kelemen Attila, a Napraforgó Turisztikai Civil Társaság alapító elnöke volt.

Nem véletlen a névválasztás. A falusi turizmusban érintett szálláshelyek esetében a Napraforgó jelzi, hogy mire is számíthatunk az adott apartmanban, vendégházban a felszereltséget és a minőséget illetően. Az említett civil társaság egy non-profit közösség, amelynek célja, hogy segítse a szálláshelyek boldogulását, hasznos tanácsokat adjon nekik marketing, sales témában, de természetesen lehetőséget ad a közös eszmecserére is. Az ország több pontján terveznek konferenciákat tartani ezeknek a vállalkozásoknak, amelyek folyamatosan – és ami fontos – ingyenesen csatlakozhatnak a civil társaság köréhez.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyenek a magyarok utazási, szállásfoglalási szokásai. A szakértő elmondta, ha valaki most szeretne a következő hosszú hétvégére pihenőhelyet keresni, már valószínűleg mindenhol telt házzal találkozik. Időben el kell kezdeni a keresést minden tervezett utunk előtt, és fontos, hogy olyan szállást válasszunk, ami az igényeinknek és az elképzeléseinknek megfelelő. Így, ha a tulajdonos a valóságnak megfelelő képeket és adatokat töltött fel a honlapjára, vagy a közvetítői oldalra, akkor nem érhet minket csalódás. A társaság tagjai számára lehetőséget kínálnak akár 360 fokos gömbpanoráma képek készítésére is, amely által a vendég körbenézhet a szálláshelyen, mielőtt foglal. Ez nagyban hozzájárul az utazók kockázatérzetének csökkentéséhez, bizalmához.

A Napraforgó Turisztikai Civil Társaságot a hivatalos Facebook-oldalukon éritek el, a csatlakozókat pedig folyamatosan várják.

GYP

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: reklamipar.hu; frankotanya.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.