Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Február 22. 16:30, szerda | PR
Forrás: Csáktornyai Kandalló Kft.

Reneszánszát éli a kandalló

Reneszánszát éli a kandalló

A kandalló építése napjainkban újra reneszánszát éli. Sokan keresik a számukra legjobb megoldásokat a győri Csáktornyai Kandalló bemutató termében, az Álmos utcában.

Vannak egyszerre látványos és gazdaságos megoldások. A kandallónak két fajtája létezik, a nyitott és a zárt tűzterű.

A nyitott tűzterű kandallók célja elsősorban, hogy a tűz varázslatos hangulata a lakásban érvényesüljön. Hatékonyságuk azonban elég alacsony, kb. 20%. A mai energia árakat figyelembe véve korszerűtlen készüléknek minősülnek, hiszen használatukhoz szinte egy erdőre van szükség.

A zárt tűzterű kandallók elvi működése azonos a cserépkályhákéval. Ugyanabban a látványban részesülhetünk, mint a nyitott tűztér esetén, míg energiatakarékossági szempontból ez a megoldás gazdaságosabb, hatékonysága 75-80%. A ma kapható korszerű típusok jelentős része alkalmas akár a teljes ház fűtésére, illetve központi fűtésre is köthető. A minőségi, teljesen zárt rendszerrel üzemelő takarékos tűztér betétek egyenletesebb meleget adnak, a készülékkel lassú égés érhető el. Ez 10-12 órás égési időt jelent száraz tűzifa esetén, sőt biztonságosabban hagyható felügyelet nélkül. A kandallókat többnyire száraz fával fűtjük, mert ennek égése tökéletesebb és így a kandallóval nagyobb hatásfok érhető el. Fűtésre legalkalmasabb fafajták a bükk, tölgy, akác, kőris, éger és a gyümölcsfák mivel ezek keményfák. A puhafák gyorsabban égnek és hamarabb kihűl a parazsuk, hirtelen termelnek nagy hőt, ami károsíthatja a készüléket és a kéményt is.

A Csáktornyai Kandalló legújabb tűztércsaládja a Technical öntvény és lemezházas tűztércsalád. A szilárd fűtőanyaggal működő zárt tűzterű kandallóbetétek magas minőségű, hosszú élettartamú készülékek. Nagy falvastagsággal, igen magas hő leadó felülettel, és fokozottan jó anyagminőséggel rendelkeznek. Adott kategóriában a legnagyobb súlyú tűzterek, melyek a legszigorúbb TÜV európai normás vizsgálatokon az elérhető legjobb minősítést kapták. Garanciát is vállalnak, ráadásul 5, 7 évet. Ezek a tűzterek a megfelelő kiegészítő használatával 80% feletti hatásfok leadására képesek.
Vizes, központi fűtésre köthető és légfűtő típusban is megrendelhetők. Vannak légfűtő típusú berendezések is, erről is beszámolunk következő írásunkban.

A Csáktornyai Kandalló bemutatótermében minden szükséges információt megkapunk. Keressék fel Önök is a húsz éves múlttal rendelkező vállalkozást:

Cím: 9023 Győr, Álmos u. 10.
Telefon: 3630/ 640-44-92
Mobil: 3630/ 939-00-44
Fax: 96/ 424-877
Web: http://www.csaktornyaikandallo.hu
E-mail: csaktornyai@t-online.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését