Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Február 22. 16:30, szerda | PR
Forrás: Csáktornyai Kandalló Kft.

Reneszánszát éli a kandalló

Reneszánszát éli a kandalló

A kandalló építése napjainkban újra reneszánszát éli. Sokan keresik a számukra legjobb megoldásokat a győri Csáktornyai Kandalló bemutató termében, az Álmos utcában.

Vannak egyszerre látványos és gazdaságos megoldások. A kandallónak két fajtája létezik, a nyitott és a zárt tűzterű.

A nyitott tűzterű kandallók célja elsősorban, hogy a tűz varázslatos hangulata a lakásban érvényesüljön. Hatékonyságuk azonban elég alacsony, kb. 20%. A mai energia árakat figyelembe véve korszerűtlen készüléknek minősülnek, hiszen használatukhoz szinte egy erdőre van szükség.

A zárt tűzterű kandallók elvi működése azonos a cserépkályhákéval. Ugyanabban a látványban részesülhetünk, mint a nyitott tűztér esetén, míg energiatakarékossági szempontból ez a megoldás gazdaságosabb, hatékonysága 75-80%. A ma kapható korszerű típusok jelentős része alkalmas akár a teljes ház fűtésére, illetve központi fűtésre is köthető. A minőségi, teljesen zárt rendszerrel üzemelő takarékos tűztér betétek egyenletesebb meleget adnak, a készülékkel lassú égés érhető el. Ez 10-12 órás égési időt jelent száraz tűzifa esetén, sőt biztonságosabban hagyható felügyelet nélkül. A kandallókat többnyire száraz fával fűtjük, mert ennek égése tökéletesebb és így a kandallóval nagyobb hatásfok érhető el. Fűtésre legalkalmasabb fafajták a bükk, tölgy, akác, kőris, éger és a gyümölcsfák mivel ezek keményfák. A puhafák gyorsabban égnek és hamarabb kihűl a parazsuk, hirtelen termelnek nagy hőt, ami károsíthatja a készüléket és a kéményt is.

A Csáktornyai Kandalló legújabb tűztércsaládja a Technical öntvény és lemezházas tűztércsalád. A szilárd fűtőanyaggal működő zárt tűzterű kandallóbetétek magas minőségű, hosszú élettartamú készülékek. Nagy falvastagsággal, igen magas hő leadó felülettel, és fokozottan jó anyagminőséggel rendelkeznek. Adott kategóriában a legnagyobb súlyú tűzterek, melyek a legszigorúbb TÜV európai normás vizsgálatokon az elérhető legjobb minősítést kapták. Garanciát is vállalnak, ráadásul 5, 7 évet. Ezek a tűzterek a megfelelő kiegészítő használatával 80% feletti hatásfok leadására képesek.
Vizes, központi fűtésre köthető és légfűtő típusban is megrendelhetők. Vannak légfűtő típusú berendezések is, erről is beszámolunk következő írásunkban.

A Csáktornyai Kandalló bemutatótermében minden szükséges információt megkapunk. Keressék fel Önök is a húsz éves múlttal rendelkező vállalkozást:

Cím: 9023 Győr, Álmos u. 10.
Telefon: 3630/ 640-44-92
Mobil: 3630/ 939-00-44
Fax: 96/ 424-877
Web: http://www.csaktornyaikandallo.hu
E-mail: csaktornyai@t-online.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.