Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 04. 15:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Rengeteg bejelentés érkezik a tűzoltókhoz az esőzés miatt

Rengeteg bejelentés érkezik a tűzoltókhoz az esőzés miatt

Folyamatosan érkeznek a jelzések a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a hivatásos tűzoltóságok ügyeletére az esőzés miatt.

Ma a délelőtti órákban már 9 helyszínre hívták a megye tűzoltóit az esőzés okozta károk elhárítására. Főként vízszívatáshoz vonultak a szakemberek Kapuváron és Győr környékén. Győrben a Gyepszél út 10. szám előtt a sok eső miatt az úton kb. 40 cm magasan állt meg a víz, amit a tűzoltók 3 szivattyú segítségével távolítottak el. Közben a Pannon Víz szakemberei egy áteresz kijavítását végezték, mert az út nagy része víz alatt volt.

A legmélyebb területen lévő 10-es számú emeletes épületből a tűzoltók 2 főt kimenekítettek és az alsó szint áramtalanítását elvégezték.

Az átlagos napi riasztási számnál valamivel több jelzés, amely az esőzések miatt érkezett az ügyeletekre, a jelenlegiszolgálati renddel kezelhető és a beavatkozások végrehajthatóak. Az esetekkel kapcsolatban lakosságvédelmi intézkedésekbevezetésére nem volt szükség. A felelősebb szolgálatszervezés és koordináció, amelyet a megyei katasztrófavédelmiigazgatóság a hivatásos tűzoltóságokkal közösen végez, biztosítja a zavartalan feladat végrehajtást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.