Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 13. 13:00, hétfő | Belföld

Reszketnek az ovistársak!

Reszketnek az ovistársak!

Két gyerek rettegésben tartja a mindszenti óvodát, egyikük már a dajka nénit is megrugdosta. Az óvoda dolgozói mindenáron arra törekszenek, hogy a két kisfiú is beilleszkedjen az ovis csoportjukba.

Mindszenten, a Móricz Zsigmond utcai tagóvoda középső csoportjában két ötéves kisfiútól tartanak a gyerekek: mindenkibe belekötnek, verekszenek, rombolnak. Néhány napja egy szülő annak volt szemtanúja, hogy az egyik megrugdosta a dajka nénit. Az óvodai dolgozók szakmai segítséget is kértek az indulatos gyerekek neveléséhez – írja a Délmagyar.

"Már több szülő is megkeresett, hogy azonnali hatállyal tanácsoljam el a két kisfiút az óvodából. Ez nem így működik. Helyben kell megoldani a problémát. A pedagógiai szakszolgálattól is segítséget kértünk, hogy milyen módszerrel tudnánk a két kisfiút a jó irányba terelni. Ez egy hosszú folyamat lesz, amiben dolgozóinknak segítséget nyújt az óvoda pszichológusa, illetve a szakszolgálat is felajánlotta, hogy a gyermeki agresszió kezeléséről előadásokat tartanak az óvodában."
– mondta Korom Éva Andrea, a Móricz-tagintézményt is magába foglaló Károly óvoda vezetője.

A két kisfiú pár hónapja vált agresszívebbé. Az egyikről azóta kiderült, hogy úgynevezett BTMN-es gyermek, vagyis beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzd. A másik kisfiúval tavaszig nem volt gond. Valami történhetett a családban. Csak annyit tudnak az óvodában, hogy több hétre elköltöztek egy másik megyébe. Amikor visszajöttek, megváltozott. Verekszik, rombol, a felnőttekre nem hallgat. A figyelmét csak pár percre lehet lekötni. Egy felnőtt szinte csak vele foglalkozik, hogy a többieket ne zavarja a foglalkozásokon, a játékban.

Forrás: nlcafe.hu

Fotó: lenvirag.blogger.hu

Címkék: óvoda, óvodás, Agresszió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.