Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Augusztus 29. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Rettegnek a hidegtől az árvízkárosultak

Rettegnek a hidegtől az árvízkárosultak

Az árvízkárosult családok egytizedének nem rendezték még a kárát - ezt állítja a biztosítók szövetsége. A várakozók többségének házán jelzálog van, ezért késik a kifizetés, a biztosító ugyanis csak akkor fizet, ha a bank is rá

 
Hogy a magasan álló víz miatt mállott le sok vakolat egy felsőzsolcai háznak a faláról, azt kétségbe vonja a biztosító. És még sok minden mást is. A padló süllyedése, a mennyezet hullámosodása, a repedések korábban is keletkezhettek, ezért egyelőre csak 300 ezer forintot kapott a család, a fennmaradó összegen még vitatkoznak, pedig az idő szorít.


„3 hónap albérletet fizetnek, mert azt mondják, hogy 3 hónap alatt ennek készen kell itt mindennek lenni. Ha így haladunk, akkor 3 év alatt sem leszünk készen" - mondta Dömsödi Györgyné.


Vannak akik már félig készen vannak a felújítással. Új radiátorok, friss vakolat, új ajtók, és ablakok. Nekik már fizetett a biztosító.


„Hát nem annyit kaptunk, amennyit kellett volna, de azért nem vagyunk telhetetlenek" - mondta Molnárné Komlósi Krisztina.


Van olyan ház, amin hitel van. Az ott lakók nem is kaptak még egyetlen forintot sem, hiába jelentették be már májusban a kárt.


„Mindig azt ígérgetik, hogy jövő héten. A múlt héten azt mondták, hogy reménykedjünk, hogy már a hétvégén lesz pénz. De nem úgy néz ki" - mondta Gressai Bernadett.


Hitellel terhelt ház esetében ugyanis 300 ezer forint kár felett a bankok akár úgy is dönthetnek, hogy kárrendezés helyett hiteltörlesztésre költik a biztosítási összeget. 3 napja azonban a bankok lemondtak erről a jogukról.


„Ez egyelőre egy ajánlás, de a reményeink szerint minél több bank kötelező érvényűnek fogadja majd el magára nézve, mert ez esetben a biztosító kárkifizetési folyamata jelentősen lerövidülhet" - mondta Szabó Zoltán, a Magyar Biztosítók Szövetsége lakásbizottságának elnöke.


Ha a biztosító néhány napon belül nem utal - mondják a Győr Sopron Megyei Bőnyben -, akkor kizárt, hogy a hideg beállta előtt befejeződjenek a felújítási munkálatok.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson

2024. Június 14. 09:55, péntek | Belföld

Az idén is meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.

2024. Június 14. 07:36, péntek | Belföld

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely.