Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Szeptember 13. 11:58, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Óriás számok Győrben

Óriás számok Győrben

Aki elsétált mostanában a Megyeháza előtti téren, biztosan észrevette azt a színes köztéri installációt, amin a megfelelő szögből nézve kiolvasható: 683 milliárd. De miről is szól ez? És miért volt itt Rákóczi Feri?

Mintegy 683 milliárd forint értékben valósultak meg önerőből és uniós forrásból vállalkozói beruházások- tehát erről árulkodik a szám.

Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően több mint 12.500 fejlesztés fejeződhetett be Magyarországon – mutatott rá dr. Lenner Áron belgazdaságért felelős helyettes államtitkár az Óriási Számok kampány győri állomásán. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az Új Széchenyi Terv rendezvényén bemutatott „Városi periszkóp” elnevezésű alkotással hívja fel a figyelmet erre az eredményre.

Az elmúlt években több mint 5150 pályázat kapott támogatást a Nyugat-Dunántúlon több mint 541 milliárd forint értékben. A régió új lendületet kapott az Új Széchenyi Terv indulásával: a térségben 2011. január 14-e óta több mint 2300 pályázatot találtak támogatásra érdemesnek. Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város Pénzügyi Bizottságának elnöke az eseményen hangsúlyozta: „Győr városa költségvetése jelentős részét fejlesztési célokra fordítja, azonban egy jól prosperáló településnek is nagy segítséget jelent, ha pályázati pénzeket is igénybe tud venni. Győr ezért igyekszik minden, az Új Széchenyi Tervhez kapcsolódó lehetőséget kihasználni. Az utóbbi időben akár a belváros szépítése kapcsán, akár szociális városrehabilitáció témában, akár a turisztikai fejlesztések területén jelentős összegeket sikerült városunkba hozni.”

Érdemes azonban megemlíteni a régió legkiemelkedőbb fejlesztései közül a 46 milliárdos összköltségű Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítését, és a 30 milliárdos Duna projektet, valamint, vállalkozásfejlesztés területén Győrben a regionális logisztikai szolgáltatások infrastrukturális hátterének kialakítása című pályázatot. Radnóti Ákos hozzáfűzte: országszerte számos vállalkozás életében történt olyan uniós beruházás, amelynek következtében további beruházások jöttek létre, élénkítve ezzel a gazdaságot. Győr jelentős gazdasági erővel bír, ezt a stabilitást a jól működő vállalkozásoknak, nagy vállalatoknak is köszönheti, amelyek fontos, hogy fejlődésük érdekében pályázati pénzekhez tudjanak jutni.

A „Városi periszkóp” néven felállított installáció célja, hogy ábrázolja az egyik óriási számot, azt a 683 milliárd forintot, ami az Új Széchenyi Terv pályázatain keresztül áramlott a magyar gazdaságba – fogalmazott Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs vezetője. A szóvivő kiemelve: az alkotás – amelyet Pozsár Péter, Bakos Maxim, és Kukucska Gergely művészek készítettek – az elnyert támogatások mértékét térbeli oszlopdiagramokkal ábrázolja, amelyek egyben periszkópként is funkcionálnak, hogy ellássunk velük a messzi jövő sikereibe.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.