Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 10. 13:35, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Riasztás: 20 centi hó és mínuszok

Riasztás: 20 centi hó és mínuszok

Kiterjedt havazásra, néhol 20 centis hótakaróra kell számítani szerdán az ország egyes területein. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki. Az elkövetkező napokban sok csapadék és szokatlanul alacsony hőmérs

Az elkövetkező 1-2 napban egy mediterrán ciklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását. Ennek következtében délnyugat felől egy nedves léghullám érkezik a térségbe, amely intenzív havazást okoz majd. Főleg az ország délnyugati térségében várható jelentős mennyiségű hó, amely helyenként akár a 20 centimétert is elérheti - mondta Tóth Tamás, az OMSZ munkatársa. Erre egyébként Zala megye déli részén, Somogy megyében és a Balaton-felvidék déli részén van a legnagyobb esély. A hómennyiség az ország északkeleti része felé haladva csökken; itt néhol legfeljebb csak 1-2 centis hólepel alakulhat ki. A keleti területeken a hőmérséklet és így az olvadás is nagyobb lesz, a meteorológusok szerint.

Szerdán jellemzően 1-6 fok között marad a nappali hőmérséklet, délnyugaton azonban csak fagypont körül alakul. Csütörtökön még hidegebb lesz pár fokkal, éjszaka pedig fagyni fog. Utána lassan újra feljebb kúszik a hőmérő higanyszála; szombaton 3-8 fok várható. Szombatra virradó éjszaka azonban a hóval borított területeken, derült ég mellett akár mínusz 8-10 fokra is süllyedhet az éjszakai hőmérséklet.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére