Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Január 28. 10:41, kedd | Belföld

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Eső, havazás és ónos eső is várható ma - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől csapadék vonul fel, jellemzően eső formájában.

Reggel a Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest megye északi részén, Nógrádban, Mátraalján kisebb mennyiségű átmeneti ónos eső is hullhat, majd az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás lehet a jellemző.

A délelőtti órákban Észak-Magyarország délebbi és nyugati részein inkább csak lepelnyi, maximum pár cm hó hullhat, miközben olvadás is kezdődik. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken (Mátra, Bükk, Zemplén, Heves-Borsodi-dombság, Aggteleki-karsztvidék) ugyanakkor 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Este hidegfront jön

Este egy hidegfront megérkezésével intenzívebb csapadék érkezik. A fönt említett északi tájakon ismét több cm hó is hullhat, részben intenzívebb hózáporokkal, vizes, tapadó hó formában. A Dunántúlon (főként délnyugaton, a Mecsekben, de helyenként a Dunántúli-dombság és a Dunántúli-középhegység térségében is) szintén előfordulhat átmeneti havazás, intenzívebb hózápor, esetleg zivatar, hózivatar.

Késő délutántól az érkező markáns hidegfront mentén az északnyugatira forduló szelet várhatóan 60-70, néhol 80 km/h-t elérő szélrohamok kísérik.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - OMSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.