Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 28. 10:41, kedd | Belföld

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Riasztást adott ki az ónos eső miatt az OMSZ

Eső, havazás és ónos eső is várható ma - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől csapadék vonul fel, jellemzően eső formájában.

Reggel a Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest megye északi részén, Nógrádban, Mátraalján kisebb mennyiségű átmeneti ónos eső is hullhat, majd az Északi-középhegység térségében havas eső, havazás lehet a jellemző.

A délelőtti órákban Észak-Magyarország délebbi és nyugati részein inkább csak lepelnyi, maximum pár cm hó hullhat, miközben olvadás is kezdődik. Az északi tájakon, illetve a magasabban fekvő részeken (Mátra, Bükk, Zemplén, Heves-Borsodi-dombság, Aggteleki-karsztvidék) ugyanakkor 3-5 cm-t meghaladó hó valószínű kora délutánig, majd átmenetileg megszűnhet a csapadék.

Este hidegfront jön

Este egy hidegfront megérkezésével intenzívebb csapadék érkezik. A fönt említett északi tájakon ismét több cm hó is hullhat, részben intenzívebb hózáporokkal, vizes, tapadó hó formában. A Dunántúlon (főként délnyugaton, a Mecsekben, de helyenként a Dunántúli-dombság és a Dunántúli-középhegység térségében is) szintén előfordulhat átmeneti havazás, intenzívebb hózápor, esetleg zivatar, hózivatar.

Késő délutántól az érkező markáns hidegfront mentén az északnyugatira forduló szelet várhatóan 60-70, néhol 80 km/h-t elérő szélrohamok kísérik.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - OMSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.