Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Július 20. 11:25, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-V, foto: MOB-MTI fotó:kajakkenusport.hu

Rio 2016 - Győri kajakosok az Olimpián

Rio 2016 - Győri kajakosok az Olimpián

A pontszerzés a célja a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakpárosnak, amely a 200 méteres versenyszámban áll rajthoz az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián.

A Duna tévécsatorna Balatoni nyár című műsorának szerdai adásában elhangzott, hogy a győriek fiatal egysége győzött az első válogatón, de a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó egyenlíteni tudott. A Horváth, Szomolányi páros végül június közepén, a Szegeden rendezett szétlövés megnyerésével biztosította az olimpiai indulást.
"Már máskor is izgultam verseny előtt, de a második válogató volt a csúcs" - idézte fel Szomolányi Máté. Hozzátette: a 200 méter egyes döntőjében azért nem állt rajthoz, hogy pihenjen és fejben összeszedje magát a páros szétlövése előtt. "Megbeszéltük, hogy ezúttal nem fogjuk elrontani a rajtot" - utalt a korábbi hibájukra.
Az olimpiai esélyekről, elvárásokról Szomolányi kijelentette: "Szépen szeretnénk versenyezni, és hozni, amit tudunk. Örülnénk, ha pontszerzőként térhetnénk haza."
Horváth Bence arról beszélt, hogy a szegedi szétlövésen nem izgult, ugyanis egyesben akkor már biztos volt a riói indulása.
A győri duó edzője, Tokár Krisztián felidézte, hogy Horváth és Szomolányi 2010-ben kezdte a közös munkát.
"A kiteljesedésük egy hosszú folyamat eredménye. Ennek a szezonnak nem együtt indultak neki, de újra egymás mellé sodorta őket az élet, és amikor ismét összeültek, azonnal felvették egymás ritmusát" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben