Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Július 20. 11:25, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-V, foto: MOB-MTI fotó:kajakkenusport.hu

Rio 2016 - Győri kajakosok az Olimpián

Rio 2016 - Győri kajakosok az Olimpián

A pontszerzés a célja a Horváth Bence, Szomolányi Máté kajakpárosnak, amely a 200 méteres versenyszámban áll rajthoz az augusztus 5-én kezdődő riói olimpián.

A Duna tévécsatorna Balatoni nyár című műsorának szerdai adásában elhangzott, hogy a győriek fiatal egysége győzött az első válogatón, de a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó egyenlíteni tudott. A Horváth, Szomolányi páros végül június közepén, a Szegeden rendezett szétlövés megnyerésével biztosította az olimpiai indulást.
"Már máskor is izgultam verseny előtt, de a második válogató volt a csúcs" - idézte fel Szomolányi Máté. Hozzátette: a 200 méter egyes döntőjében azért nem állt rajthoz, hogy pihenjen és fejben összeszedje magát a páros szétlövése előtt. "Megbeszéltük, hogy ezúttal nem fogjuk elrontani a rajtot" - utalt a korábbi hibájukra.
Az olimpiai esélyekről, elvárásokról Szomolányi kijelentette: "Szépen szeretnénk versenyezni, és hozni, amit tudunk. Örülnénk, ha pontszerzőként térhetnénk haza."
Horváth Bence arról beszélt, hogy a szegedi szétlövésen nem izgult, ugyanis egyesben akkor már biztos volt a riói indulása.
A győri duó edzője, Tokár Krisztián felidézte, hogy Horváth és Szomolányi 2010-ben kezdte a közös munkát.
"A kiteljesedésük egy hosszú folyamat eredménye. Ennek a szezonnak nem együtt indultak neki, de újra egymás mellé sodorta őket az élet, és amikor ismét összeültek, azonnal felvették egymás ritmusát" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról