Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Május 15. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: gyor.hu

Rippl-Rónai: Megnyílt az v Tárlata Győrben!

Rippl-Rónai: Megnyílt az v Tárlata Győrben!

Rippl-Rónai József gyűjteményes kiállítása ünnepélyes megnyitóját 2010 május 14-én tartották a Városi Művészeti Múzeumban (Esterházy-palota). A kiállí

Hozzátette, a Munkácsy kiállítás után egy újabb magyar festőóriás képeit csodálhatjuk meg Győrben, de mindez nem véletlen, a Kultúra Magyar Városa 2010 cím kötelez bennünket.

Grászli Bernadett a Városi Művészeti Múzeum igazgatója kifejtette, a múzeum munkatársai szinte az egész országot bejárták, hogy ez a nagy volumenű kiállítás létre jöhessen. A tárlat apropója a Maszkos csendélet századik születésnapja.

Az intim életből merítem témáimat, mert ezt az életmódot szeretem és respektálom. Megfestendő tárgyaim kifogyhatatlanok, mert minden érdekel, ami körülvesz és szürke kedélyemre, borongós lelkiállapotomra jótékonyan hat. Szerintem csak az lehet dokumentuma életünknek, amiben magunk élünk, éppen ezért szeretem azt megfesteni." /Rippl-Rónai József/

Rippl-Rónai József festőművész egyik fő alkotásának, a Maszkos csendélet századik születésnapjának alkalmából született a gyűjteményes kiállítás. A tárlat a művész munkásságának számos jelentős darabját mutatja be. Megtekinthetők többek között az Apám és Piacsek bácsi vörösbor mellett (Magyar Nemzeti Galéria), és a Zorka fekete kesztyűvel (Rippl-Rónai Múzeum) című festmények.

Kieselbach Tamás jóvoltából szerepel a Narancsos csendéletet, mely a Városi Művészeti Múzeum tulajdonában lévő Maszkos csendélet párja. A rendező intézmény olyan műveket is kiállít saját anyagából, melyeket eddig nem láthatott a nagyközönség. A művész íróportréi közül Karinthy Frigyes, Schöpflin Aladár arcképe, és számos nagyszerű enteriőrkép, tusrajz, grafika látható.

A tárlathoz gazdag közművelődési programajánlat kapcsolódik borkultúra estekkel, kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, családi múzeumi délutánnal.

A kiállítás 2010. május 15.- július 31. kedd-vasárnap 10-18 óráig látogatható. Felnőtt jegy: 1200 Ft/fő, Diák/nyugdíjas/pedagógus: 600 Ft/fő

További információk itt!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.