Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. December 27. 10:55, csütörtök | Külföld

Ritka leletre bukkantak Pompejiben

Ritka leletre bukkantak Pompejiben

Ritka leletet, egy magas rangú katonatiszt felszerszámozott lovának megkövült maradványait találták meg egy fényűző külvárosi villa istállójában Pompeji ókori romvárosban.

A felszerszámozott ló mellett megtalálták két másik ló maradványait is az ókori Pompeji, egy fényűző külvárosi villa istállójában. A felfedezést a hétvégén bejelentő igazgató szerint az állatokat a fojtogató vulkáni hamu vagy a forró kigőzölgés ölhette meg. A lovák nyilván nem tudtak kimenekülni az istállóból, amikor 79-ben kitört a Vezúv és maga alá temette a virágzó várost.

A freskókkal díszített és gazdagon bebútorozott, lépcsőzetes terasszal rendelkező villában már az 1900-as években is végeztek ásatásokat, de a helyet később visszatemették. Massimo Osanna reményei szerint a via di Civita Giuliana-i villát a nagyközönség is megtekintheti majd valamikor.

A romváros feltáratlan északi részén folyó ásatások idén már számos szenzációs leletet eredményeztek. Az igazgató közölte, hogy két millió eurót (650 millió forint) fordítanak az ásatások jövő évi folytatására.


Forrás: MTI; hvg.hu

Fotó: MTI / EPA / ANSA / Cesare Abbate

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.