Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 21. 14:20, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ritkábban, de többet esznek

Ritkábban, de többet esznek

A túlsúlyos felnőttek ritkábban esznek, mint normál testtömegű társaik, mégis több kalóriát vesznek magukhoz naponta, és fizikai aktivitásuk is kisebb – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

A Journal of the American Dietetic Association című szakfolyóiratban ismertetett eredmények szerint a normál testsúlyú felnőttek – köztük azok is, akik megelőzően lefogytak, és sikeresen tartották súlyukat – többször ettek a nap folyamán.

Az Egyesült Államok lakosságának több mint 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a napi étkezések száma és a fogyásra való képesség közötti kapcsolat mindeddig tisztázatlan volt – magyarázta Jessica Bachman kutatásvezető, a Marywoodi Egyetem munkatársa. Tanulmányához két nagyszabású, országos vizsgálat adatait elemezte csoportjával, az egyikben túlsúlyos emberek étkezési szokásait követték nyomon, a másikban pedig olyan emberekét, akik jelenleg normál testsúlyúak, ám ezt legalább 13,6 kilogramm fogyással érték el, és kisebb testsúlyukat minimum öt éve tartani is tudták.

A normál testsúlyú emberek a napi három főétkezés közé átlagosan legkevesebb két kisebb falatozást (tízórait, uzsonnát) iktattak be, míg a túlsúlyos emberek átlagosan alig több mint egy kisebb étkezést. A normál testsúlyúak ezzel együtt is átlagosan csak napi 1900 kalóriát vettek magukhoz, míg a túlsúlyosak több mint 2000 kalóriát.

A lefogyott és súlyukat tartani képes emberek fogyasztották a legkevesebb, átlagosan 1800 kalóriát naponta. Ugyanakkor ez utóbbi csoport tagjai mozogtak a legtöbbet, hetente legalább 3000 kalóriának megfelelő energiát égettek el valamilyen testedzéssel, miközben a normál testsúlyú emberek heti 2000 kalóriát, a túlsúlyos emberek pedig csak átlagosan 800 kalóriát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során