Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Szeptember 06. 20:30, csütörtök | Belföld
Forrás: index.hu

Őrizetbe vették a Roma Gárda "Ezredesét"

Őrizetbe vették a Roma Gárda

Csütörtök délután kommandósok fogták el és vették őrizetbe a Roma Gárda vezetőjét, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferencet – értesült a Dunántúli Napló.

Mint arról korrábban mi is beszámoltunk, Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett. A szervezet a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kíván fellépni.

A Dunántúli Naplónak a rendőrség a csütörtöki elfogást nem erősítette meg- írja az Index.

Információik szerint Bagó Ferencet a Terrorelhárítási Központ munkatársai állították elő azért, mert bűncselekményt követett el azzal, hogy büntetett előéletűként szervezetet alapított.

Csütörtökön egyébként sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Gárda ellen összefogó cigány egyesületek a pécsi Esélyek Házában.

Daflics ezredes ismét hangsúlyozta, szeretné megvédeni népét a támadásokról, és bár igaz, hogy büntetett előéletű, szerinte ez a Magyar Gárda több tagjáról is elmondható.Hozzátette, mióta megjelent a nyilvánosság előtt, horogkeresztet festettek a házára, aFacebook-profiljátpedig feltörték, így oda már be sem tud lépni.

Hegedűs István, a megyei cigány önkormányzat vezetője azt nyilatkozta a Dunántúli Naplónak, elhatárolódik a szerveződéstől, s azoktól is, akik támogatják, szerinte utóbbiaknak nincs helyük a közéletben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV