Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Szeptember 06. 20:30, csütörtök | Belföld
Forrás: index.hu

Őrizetbe vették a Roma Gárda "Ezredesét"

Őrizetbe vették a Roma Gárda

Csütörtök délután kommandósok fogták el és vették őrizetbe a Roma Gárda vezetőjét, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferencet – értesült a Dunántúli Napló.

Mint arról korrábban mi is beszámoltunk, Roma Gárda néven önvédelmi egyesület alakult Pécsett. A szervezet a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kíván fellépni.

A Dunántúli Naplónak a rendőrség a csütörtöki elfogást nem erősítette meg- írja az Index.

Információik szerint Bagó Ferencet a Terrorelhárítási Központ munkatársai állították elő azért, mert bűncselekményt követett el azzal, hogy büntetett előéletűként szervezetet alapított.

Csütörtökön egyébként sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Gárda ellen összefogó cigány egyesületek a pécsi Esélyek Házában.

Daflics ezredes ismét hangsúlyozta, szeretné megvédeni népét a támadásokról, és bár igaz, hogy büntetett előéletű, szerinte ez a Magyar Gárda több tagjáról is elmondható.Hozzátette, mióta megjelent a nyilvánosság előtt, horogkeresztet festettek a házára, aFacebook-profiljátpedig feltörték, így oda már be sem tud lépni.

Hegedűs István, a megyei cigány önkormányzat vezetője azt nyilatkozta a Dunántúli Naplónak, elhatárolódik a szerveződéstől, s azoktól is, akik támogatják, szerinte utóbbiaknak nincs helyük a közéletben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.