Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 09. 16:30, csütörtök | Helyi

Roadshow az exportösztönzésről

Roadshow az exportösztönzésről

Országjáró roadshow-t kezdeményezett az Exim Bank, hogy megismertessék az állami exportösztönzés eszközeit, s ezáltal egyre több hazai vállalkozás külpiacra jutását segítség.

A roadshow-t először Győrben tartották, hogy ezzel is elismerjék a város kitüntett helyét és szerepét, amelyet a magyar iparban betölt.

Dr. Fekete Dávid alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az export tudja húzni a nemzet gazdaságát, s ebben Győr valóban élen jár, köszönhetően az Audinak, amely a világ legnagyobb motorgyárát műküdteti a városban.

Az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amelyben a vállalkozások – a legnagyobbaktól a legkisebbekig – jól érzik magukat és fokozni tudják versenyképességüket – fogalmazott Fekete Dávid, aki beszélt arról is, Győrben az egyetem, a vállalkozások és a város példaértékűen tud együtt gondolkodni, amely a siker egyik kulcsa.

Urbán Zoltán, az Exim Bank vezérigazgatója felidézte, hogy 2015-höz képest 2017-re megduplázták azon KKV-k számát, amelyeket kedvezményes hitellel segítettek külpiacra jutni. Az Exim főleg azokra a vállalkozásokra fókuszál, amelynek az exporthányada legalább 10 százalék.

A rendezvényen előadott Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója is, aki elmondta, mind az Audi, mind pedig a Volkswagen konszern szeretné bővíteni magyar cégekkel a beszállítói hálózatát. A győri Audinak jelenleg 85 magyar szériabeszállítója van, a Volkswagennek pedig 163. A VW tavaly 3 milliárd euró, azaz körülbelül 900 milliárd forint értékben vásárolt magyar alkatrészeket.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: O. Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.