Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. November 18. 09:12, hétfő | Belföld

Robbanás a püspökladányi gázfogadó állomáson

Robbanás a püspökladányi gázfogadó állomáson

Vezetékhasadás történt, egy a föld alatt húzódó cső sérült meg, és a belőle kiáramló gáz égett.

Kora hajnalban egy gázfogadó állomásnál keletkezett Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében. A tüzet megfékezték.

A műszaki balesethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi, a berettyóújfalui, a szeghalmi és a szolnoki hivatásos tűzoltók. Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás egyre kisebb lett, majd megszűnt.

A tűz foltokban a környező növényzetre is átterjedt, és körbálák is meggyulladtak, de már ezeket is eloltották. A tűzoltók hűtik a vezetéket és hőkamerával, valamint gázérzékelő műszerrel vizsgálják a helyszínt. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínen van és méréseket végez a katasztrófavédelmi mobil labor is.

A 42-es főút érintett szakaszát lezárták hajnalban.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.