Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2018. Január 16. 06:19, kedd | Külföld

Robbanás Antwerpenben

Robbanás Antwerpenben

A belgiumi Antwerpenben hatalmas robbanástól omlott össze egy épület hétfőn este, többen megsérültek, a rendőrség szerint nem terrortámadás történt.


A Twitter-en arról tájékoztatott az antwerpeni rendőrség, hogy 14 ember megsérült, egyikük állapota válságos. Az első hírek még öt sérültről szóltak.

A mentősök kutyákat is bevetettek, hét embert emeltek ki a romok alól. További három ember - egy házaspár gyermekével -, akikkel több órája sikerült kapcsolatba lépni, arra vár, hogy kiszabadítsák a törmelék közül. A hatóságok közlése szerint a két szomszédos épület is részlegesen megrongálódott a detonációtól.

Wouter Bruyns rendőrségi szóvivő azt mondta, a jelek arra mutatnak, hogy nincs több ember a romok alatt, de nem lehet teljesen kizárni a lehetőségét, hogy ott még találnak sérülteket.

Az RTBF belga állami televízió beszámolója szerint gázszivárgás okozta a robbanást. A nyilvánosságra hozott fényképeken az volt látható, hogy a robbanás három épületnek szinte teljesen letarolta a homlokzatát.

Belgiumban a 2016-os öngyilkos merényletek, valamint az Európában történt iszlamista támadások miatt magas fokú biztonsági készültség van érvényben.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com- Politie Antwerpen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.