Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Június 14. 09:46, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Robbanás egy indiai acélműben, tucatnyi halott

Robbanás egy indiai acélműben, tucatnyi halott

Legalább 11 ember meghalt és 16 súlyos égési sérüléseket szenvedett egy dél-indiai acélműben történt nagy erejű robbanásban - közölte csütörtökön a rendőrség.

Az eset szerda este történt az Ándhra Prades államban fekvő tengerparti Visákhápatnamban, az ország egyik legnagyobb acélgyárában. A robbanás akkor következett be, amikor egy újonnan felszerelt oxigénbefúvó berendezés működését ellenőrizték az olvasztócsarnokban. A gyár szóvivője szerint valószínűleg egy oxigént továbbító cső robbant be, de az okok egyelőre tisztázatlanok. A robbanás pillanatában mintegy 30 gyári alkalmazott és vállalati vezető tartózkodott a berendezés közelében. Szemtanúk szerint a robbanás olyan erős volt, hogy levegőbe röpítette az olvasztócsarnok mellett parkoló gépkocsikat. A detonáció hatására hatalmas tűz keletkezett. A helyi rendőrparancsnok szerint a halálos áldozatok száma várhatóan növekedni fog, mert egyes sérültek állapota válságos. Vannak közöttük olyanok, akiknek testük háromnegyede megégett. A Vizag acélmű India egyik legnagyobb acélgyára, 41 éve helyezték üzembe. Az elmúlt négy évben a vállalatot bővítették új gyáregységekkel, hogy közel a duplájára növeljék termelőkapacitását

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).