Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2013. Április 15. 22:28, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Robbanások a bostoni maraton helyszínén

Robbanások a bostoni maraton helyszínén

Két robbanás történt hétfő délután a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében, nem sokkal később történt egy harmadik robbantás a bostoni JFK Könyvtárban is.

Friss!

Robbanás történt a bostoni JFK Könyvtárban is - jelentette ki hétfőn Ed Davis, a város rendőrfőnöke nem sokkal azt követően, hogy a maraton helyszínén is történt két robbantás.

A sebesültek száma a rendőrség szerint 23, egyes sajtóforrások szerint ennél többen is lehetnek. A Fox News úgy értesült, hogy tíz esetben amputációt kellet végrehajtani. Egyre valószínűbbnek látszik, hogy szándékos robbantás történt, mert a tűzszerészek további két robbanószerkezetet találtak és hatástalanítottak Bostonban. A belváros több épületét kiürítették.

A washingtoni Fehér Ház környékét lezárták, és New Yorkban elővigyázatosságból megszigorították a biztonsági óvintézkedéseket. Barack Obama elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítésében.

Az elnök telefonon beszélt Boston polgármesterével, Tom Meninóval és Massachusetts kormányzójával, Deval Patrickkal, és kifejezte nekik együttérzését.

A két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A rendőrség lezárta a környéket. A közeli zöld metróvonalon és a Charles folyó hídjain leállították a közlekedést.A versenyzők egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot.

Korábban írtuk:

A robbanások oka egyelőre ismeretlen. A két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A CNN úgy tudja, hogy a Mandarin Hotelben egy bombának gyanított tárgyat találtak. A The Boston Globe szerint a Lenox Hotelt kiürítették.

A lap és a Fox News szerint három halott van, a sérültek számával kapcsolatban az első értesülések ellentmondásosak. A CNN szerint eddig négy embert szállítottak kórházba, ám a The Boston Globe úgy értesült, hogy több tucatnyian sebesültek meg.

A versenyzők egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot. A rendőrség lezárta a környéket. A közeli metróvonalon leállították a közlekedést. New Yorkban elővigyázatosságból megszigorították a biztonsági óvintézkedéseket.

Címkék: boston, robbanás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 09:36, péntek | Külföld

Több Leopard 2 harckocsit is kilőhettek az oroszok - Videó

Először vetették be az ukránok a fejlett nyugati technikát, ám több hackocsi is áldozatául esett a támadásnak.

2023. Június 09. 07:00, péntek | Külföld

Több millió tonna termés elvesztésétől tart Ukrajna a kahovkai gátrobbantás miatt

Ukrajna több millió tonna termést veszíthet el a kahovkai gátrobbantás következtében bekövetkezett áradások miatt az ország déli részén - közölte csütörtökön az ukrajnai agrárminisztérium.

2023. Június 09. 07:00, péntek | Külföld

Megindult az ukrán ellentámadás

Heves harcok törtek ki Zaporizzsja környékén, ám az oroszok megállították az ukrán ellenoffenzívát.

2023. Június 08. 07:15, csütörtök | Külföld

A NATO történetének legnagyobb légi gyakorlatát tartja

A védekezés áll a középpontban a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlatán - ismertették a szombaton kezdődő európai műveletről tartott szerdai berlini tájékoztatón.