Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Április 15. 22:28, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Robbanások a bostoni maraton helyszínén

Robbanások a bostoni maraton helyszínén

Két robbanás történt hétfő délután a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében, nem sokkal később történt egy harmadik robbantás a bostoni JFK Könyvtárban is.

Friss!

Robbanás történt a bostoni JFK Könyvtárban is - jelentette ki hétfőn Ed Davis, a város rendőrfőnöke nem sokkal azt követően, hogy a maraton helyszínén is történt két robbantás.

A sebesültek száma a rendőrség szerint 23, egyes sajtóforrások szerint ennél többen is lehetnek. A Fox News úgy értesült, hogy tíz esetben amputációt kellet végrehajtani. Egyre valószínűbbnek látszik, hogy szándékos robbantás történt, mert a tűzszerészek további két robbanószerkezetet találtak és hatástalanítottak Bostonban. A belváros több épületét kiürítették.

A washingtoni Fehér Ház környékét lezárták, és New Yorkban elővigyázatosságból megszigorították a biztonsági óvintézkedéseket. Barack Obama elnök elrendelte, hogy a szövetségi hatóságok minden segítséget adjanak meg a bostoni és massachusettsi rendőrségnek az ügy felderítésében.

Az elnök telefonon beszélt Boston polgármesterével, Tom Meninóval és Massachusetts kormányzójával, Deval Patrickkal, és kifejezte nekik együttérzését.

A két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A rendőrség lezárta a környéket. A közeli zöld metróvonalon és a Charles folyó hídjain leállították a közlekedést.A versenyzők egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot.

Korábban írtuk:

A robbanások oka egyelőre ismeretlen. A két detonáció között mintegy 10 másodperc telt el. A CNN úgy tudja, hogy a Mandarin Hotelben egy bombának gyanított tárgyat találtak. A The Boston Globe szerint a Lenox Hotelt kiürítették.

A lap és a Fox News szerint három halott van, a sérültek számával kapcsolatban az első értesülések ellentmondásosak. A CNN szerint eddig négy embert szállítottak kórházba, ám a The Boston Globe úgy értesült, hogy több tucatnyian sebesültek meg.

A versenyzők egy része az incidens miatt nem fejezhette be a távot. A rendőrség lezárta a környéket. A közeli metróvonalon leállították a közlekedést. New Yorkban elővigyázatosságból megszigorították a biztonsági óvintézkedéseket.

Címkék: boston, robbanás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt