Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Január 13. 07:06, hétfő | Belföld

Robbanások voltak, családi házak égtek ki Óbudán

Robbanások voltak, családi házak égtek ki Óbudán

Több, egymást követő robbanásról számolt be a vasárnap esti óbudai tűz egyik szemtanúja az Origo helyszínen lévő tudósítójának. Farkas Vilmos hétéves kislányával menekült ki az egyik kiégett épület melletti házból.

Gázpalackok robbanását hallotta este hat óra körül - ezt mondta az Origónak a vasárnap este Óbudán leégett épületek melletti házban lakó férfi. Farkas Vilmos

Az első detonációt követően rohant ki a házukból, kezében hétéves kislányával, majd hívta a segélyhívót. Azt mondta, az első után még kettő-három újabb robbanást hallott.

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték a III. kerületi Kunigunda útján, több egymás melletti épület égett. Egy ember megsérült.

Összesen öt épület gyulladt ki: három teljesen, kettő részben kiégett.

Az az épület is megrongálódott, amelyben férfi és családja lakik, de azt vasárnap este még nem tudta megmondani, hogy visszatérhetnek-e az otthonukba.

A tűzoltóknak este fél nyolcra sikerült megakadályozniuk, hogy továbbterjedjen a tűz, két épületet már eloltottak. A három családi házban kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtik - mondta Kolozsi Péter.

Hozzátette, hogy meg fogják vizsgálni, hogy valóban a leszakadt vezeték okozta-e a tüzet.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Mihádák Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba