Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2022. Augusztus 10. 09:15, szerda | Helyi

Robbanásszerű hangra riadtak álmukból a győriek

Robbanásszerű hangra riadtak álmukból a győriek

Kiderült, egy transzformátor hibásodott meg.

Éjfél után nem sokkal robbanásszerű hangra riadtak fel az emberek Győrújbarát, az ipari park, Szabadhegy, illetve Kismegyer térségében, az esemény után áramkimaradás is volt a város egyes részeiben. Az eseményt az Időkép kamerája is rögzítette, ez látható nyitóképünkön is. Tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy erősen felhős volt az ég, és mivel a fény forrása a kamerák alatt van, valószínű, hogy nem csillagászati, illetve időjárási jelenséggel van dolgunk. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katszatrófavédelmi Igazgatóság pedig azt közölte portálunkkal, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés az esettel kapcsolatban.

Az E.ON-tól közben megérkezett a hivatalos közlemény, amelyben azt írják: "a ma hajnalban Győrben, 0:40 perckor tapasztalható fény- és hangjelenséget a Kandó Kálmán úton található transzformátor alállomásunkban egy nagyfeszültségű készülék meghibásodása okozta. A meghibásodás miatt 4-6 perces áramszünetet tapasztalhattak a környéken élők: a villamosenergia ellátást átterhelésekkel az ügyfelek egy részénél 4 perc alatt, másik részüknél 6 perc alatt sikerült helyreállítani. A meghibásodott berendezések javítását jelenleg végzik szakembereink, ennek ideje alatt az áramellátás zavartalanul működik."

Kép forrása: idokep.hu

Címkék: fény, győr, robbanás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 09:12, szerda | Helyi

A Győr-Moson-Sopron vármegyeiek a legjobb ügyeletesek

Május 14-én kezdődött és 16-ig tartott a IV. Ügyeleti Szakmai verseny.

2024. Május 22. 08:13, szerda | Helyi

Elindult az uborkaszezon – akár 14 millió darab uborkát is leszüretelhetnek évente Ácson

A GreenCoop vállalat 2019-ben létesített egy üvegházat Győr mellett. A létesítményben 4,8 hektáron termesztik a Vidám Paradicsomot.

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.