Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Október 12. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: artmuz.hu

Robert Capa-gyűjtemény Győrben: a háborús riportok hősének fotográfiái

Robert Capa-gyűjtemény Győrben: a háborús riportok hősének fotográfiái

A győri Városi Művészeti Múzeum a Magyar Nemzeti Múzeum tulajdonában lévő Robert Capa fotográfiáit tartalmazó gyűjteményből mutat be válogatást - írja az artmuz.hu.

A kulturális ikonná vált Capa élete összefonódik a 20. század történelmével és a kultúrtörténet legjelentősebb alakjaival. Barátai közé tartozott Ernest Hemingway, John Steinbeck, Irwin Shaw, Pablo Picasso, akiről rendkívüli érzékenységű portré fotókat készített.
A Budapesten született Friedmann Endre négy kontinens huszonhárom országát megjárt fotóriporter. Ő a háborús riport műfajának egyik legkiemelkedőbb alakja, személyével megteremtődött a modern háborús fotóriporter prototípusa. A Robert Capa néven világszerte ismertté vált fotós írónak készült, riportokat és regényeket akart írni. Fotóriporterré és tudósítóvá válását a történelem alakulása, valamint a fotográfia rohamos technikai fejlődése tette. Fotóriportjai a legjelentősebb külföldi lapokban jelentek meg.

A kiállítás október 28-án nyílik meg Győrben, és 2012. január 15-ig látogatható majd a Váczy Péter Gyűjteményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?