Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2010. December 29. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Rockoperával búcsúzik a győri színház: jótékony Csárdáskirálynő

Rockoperával búcsúzik a győri színház: jótékony Csárdáskirálynő

A Győri Nemzeti Színház idei utolsó bemutatójaként Jonathan Larson Rent című rockoperáját (képen) láthatta a közönség. A szerzőtárs, Billy Aronson drámaíró vetette fel először 1988-ban az ötletet, hogy elkészüljön egy musical a B

A darab néhány nélkülöző, zaklatott életet élő művész története, melyre az AIDS, a kábítószer, az erőszak árnyéka is rávetül. A történetben a legfontosabb színhely egy hajdani hanglemezgyár lepusztult épületének padlástere, ahol a két jó barát Mark, a kezdő filmes és Roger, a nemrég még sikeres rockzenész élnek. Minden karácsony este kezdődik, és a következő év szentestéjéig tart.

- - -

A Győri Nemzeti Színház a december 29-én, szerdán 19 órakor műsorra tűzött Csárdáskirálynő című előadással segít a kolontári és devecseri rászorulókon.

Az előadás fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, aki városvezetőként és magánemberként elsők között állt a jótékony kezdeményezés mellé. Az előadás jegybevétele Kolontár község és Devecser város önkormányzatának számlájára kerül.
A fellépő művészek: Bede Fazekas Csaba, Rupnik Károly, Pápai Erika, Nagy Balázs, Füredi Nikolett, Szerednyey Béla, Mózes Anita, Maszlay István, Szikra József, Vincze Gábor Péter, Venczel-Kovács Zoltán, Nagy Lóránt, Jáger András valamint a színház ének-zene és tánckara.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.