Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2016. Október 12. 07:50, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Rod Stewartot lovaggá ütötték

Rod Stewartot lovaggá ütötték

Lovaggá ütötte Rod Stewart énekest Cambridge hercege a Buckingham Palotában - számolt be róla kedden a BBC News.

Rod Stewart zenészként és jótékony tevékenysége révén szerepelt azok között, akiket a királynő születésnapja alkalmából kitüntettek. A 70 éves énekes, akit az ünnepségre felesége és két fia is elkísért, a ceremónia után elmondta: "a kilencedik mennyországban" érzi magát.

A skótkockás nadrágot, és hozzá illő sötét zakót viselő sztár elárulta, hogy a királynőt képviselő Vilmos herceg gratulált neki hosszú pályafutásáért, és örömét fejezte ki, amiért továbbra is zenél, mire ő azt válaszolta: "muszáj, nyolc gyermekem van". Stewart a ceremóniát követő fogadáson, a Művészeti Akadémián II. Erzsébettel is találkozott.

A kitüntetettek között szerepelt David Oyelowo filmsztár is, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát (OBE) kapta. A legújabb filmjében, a csak fekete szereposztással forgatott The Queen of Katwe című sakkdrámában Lupita Nyong'óval játszó színész elmondta: "büszke arra, hogy brit".

A brit GQ magazin első fekete női kiadója, Vanessa Kingori szintén kitüntetésben részesült, őt a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) érdemrenddel tüntették ki.

Címkék: lovag, rod stuart

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.